Остарелите клишета в любовта, които днес не са истина [част втора]

2016-01-30 10:33:00
Остарелите клишета в любовта, които днес не са истина [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Преди в любовта и отношенията между мъж и жена е имало строги правила и един модел на поведение. Жената например не е имала толкова свободна позиция и мъжът се е смятал за неин господар едва ли не. Ето някои от остарелите клишета и модели на поведение в любовта, които днес са се променили.

 

Жените не са имали време за себе си. Дори изобщо не са обръщали толкова внимание на външния си вид, за разлика от сега. Мъжете са имали своите занимания, като излизания с приятели или съвместно ходене някъде. Ако дамите направят подобно нещо, се е гледало с лошо око на тях, още по-вече ако в компаниите им са присъствали мъже. Тогава са тръгвали слухове, че не си гледат къщата. Днешните жени са доста по-социални от предишните. И това не само, че се отразява добре на връзката с партньора, но е и полезно. Жените, които излизат по-често и имат приятели се чувстват много по-пълноценни и уважавани от мъжете си.

 

 

Жените са били финансово зависими. Мъжът в повечето случаи е бил единственият работещ, който осигурява парите в семейството и разбира се той се е разпореждал с тях. Така жените нямали особен избор и винаги правели това, което мъжа им иска – съобразявали се и търпели всичко. В днешно време в повечето държави това не е така. Жената все по-рядко е зависима до толкова голяма степен от мъжа си. А това създава самочувствие и индивидуалност у жената. Прави по-смели избори и това, което иска. Плюс това с партньора имат повече пари и могат да си позволят много повече неща.

 

Разводът е бил табу. Преди време всички са приемали, че веднъж сключен бракът е до живот. А на разведените дами хич не се е гледало с добро око. За тях трудностите са били много, ако случайно успеят да се разведат и не е било лесно да се издържат след това. Днес разводът също не е лесен, но по-скоро от емоционална гледна точка. Той не е най-доброто решение на всеки брачен проблем, но жените са в пълното си право да поправят грешката си при избор на неправилен партньор. По този начин получават нов шанс за хармония и любов.  

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия