Навиците, които ви сближават [част първа]

2016-01-23 16:17:00
Навиците, които ви сближават [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек си има навици. Много е сладко, когато живееш с половинката си и тези навици влизат в действие. Всъщност точно ежедневните малки неща, които сме свикнали да правим дават най-голяма близост. Ето какво да правите, за да се сближите още повече.

 

Спете близо един до друг. Разстоянието, на което спят един от друг партньорите, е огледален образ на емоционалната близост (или дистанция) между тях. Хората, които изобщо не се докосват по време на сън, са по-нещастни в отношенията си, в сравнение с тези, които, дори и когато спят, имат нужда да се усещат физически. Тогава това е подсъзнателно действие, което показва истината за отношенията ви.

 

 

Вършете битовизми заедно. Може да е нещо незначително, но точно покрай ежедневните задължения хората се сближават най-много. Плюс това според проучване влюбените, които си поделят справедливо домакинските задължения, се радват на по-добър сексуален живот, спрямо онези, при които къщната работа се извършва основно от единия партньор. Помагайки си един на друг, както и приемайки да не делят ангажиментите у дома тези двойки демонстрират обич и уважение един към друг.

 

Играйте заедно на игри. Тъй като технологията в днешно време е много напреднала, дава възможност да се играят видеоигри и какви ли още забавления. Вместо единия да смята това хоби за детско и глупаво, нека се включи и играе заедно с другия. Гарантираме ти, че ще бъде много забавно (все пак си с любимия човек), даже после може да искаш реванш или да стане вашето любимо занимание. Това доста се отразява на сближаването.

 

Забрави за правилата. Всяка двойка си има някакъв установен ред, дори в леглото. Според проучване двойките, които използват садо-мазо елементи в леглото, имат по-голяма емоционална близост. Така че пробвай някоя вечер, докато правите секс изненадващо да плеснеш партньора/партньорката си и виж реакцията му/ѝ. Тя може да бъде положителна и така да превърнете тази закачка в често забавление/разнообразие. Подобна нестандартна сексуална стимулация предизвиква повишена секреция на кортизол (хормона на стреса). По този начин се сдобиваш с адреналин, което пък повишава много сетивно цялостната възбуда. Но ти прецени дали партньорът/партньорката ти биха погледнали положително на подобна закачка, защото не всеки би. Все пак е задължително да зачиташ личността на другия. Но ако това му/ѝ хареса ще бъде супер, защото много ще ви сближи. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия