Защо да правиш секс всеки ден

2015-12-29 17:21:00
Защо да правиш секс всеки ден
Снимка: freedigitalphotos.net

Всекидневният секс действа много добре както на настроението, така и на здравето. Ето защо сексът всеки ден е толкова полезен.

 

Понижава се риска от рак на простатата. Мъжете, които еякулират по-често, са с 22% по-малко застрашени от развитие на злокачествено онкологично заболяване на простатата, спрямо онези, които по-рядко правят секс. Така че, освен самото удоволствие от интимността, имаш и друга основателна причина да практикуваш креватна гимнастика по-често с любимия човек.

 

Шансът да хванеш грип намалява. Учени стигнали до заключението, че за разлика от тези, които рядко практикуват секс, хората, които го правят поне два пъти в седмицата, произвеждат почти три пъти повече антигени, като имуноглобулин А например, който предпазва от настинки и грип. Особено в студения сезон. Така че ако не искаш и ти да станеш жертва на жестокия грип, който спохожда почти всички, прави секс.

 

Помага да изглеждаш по-млад/а и уверен/а. Оказва се, че и мъжете, и жените, които правят секс поне 3 пъти в седмицата, изглеждат между 7 и 12 години по-млади от реалната си възраст спрямо онези, които правят секс веднъж, два пъти седмично.

 

 

Облекчава менструалните спазми. Вярно е, че на малко мъже им харесва да правят секс, докато партньорката им е в цикъл, а пък и на нея ѝ е доста неудобно, но пък мастурбирането може да облекчи доста неприятните менструални спазми.

 

Прави те по-умен/а. Обяснението е в намаляването на негативните последици от стреса, за което помагат интимните удоволствия. А какво всички знаем, напрежението пречи на мозъка да изпълнява добре функциите си.

 

Намалява кръвното налягане и увеличава устойчивостта на стрес. Двойките, които практикуват вагинален секс, имат по-ниско кръвно налягане и по добри реакции на организма при стрес, спрямо хората, които не правят толкова често секс или практикуват други негови варианти, които не включват проникване на пениса във вагината (орален секс, мастурбиране, анален секс и др.).

 

Вероятността за зачеване се увеличава. Това най-вероятно не е целта на повечето практикуващи, но ако си в интимен контакт с партньора си всеки ден, шансовете се увеличават много повече при тези хора, отколкото при онези, които по-рядко се отдават на любовни ласки. Всекидневният секс подготвя имунната система за евентуална бременност.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия