Какао за по-добър секс

2015-12-28 15:51:00
Какао за по-добър секс
Снимка: freedigitalphotos.net

Светът е много развит и предлага различни спа програми, които са предназначени за различни цели. СПА терапиите са направени така, че да побеждават стреса и депресията. СПА означава да се пречистиш (значението на самата дума спа е здраве чрез вода), да оздравееш и да подмладиш организма си с помощта на природата. Всички това се постига чрез различните методи за масаж в съчетание с етерични масла, обогатени с водорасли и витамини.В спа терапиите отсъстват химически емулгатори, консерванти, ароматизатори, оцветители, минерални масла, силикони, амини. СПА терапията е времето, когато трябва да се отпуснеш, да избягаш от ежедневието и да се отдадеш на пълен релакс. Атмосферата е особена: недразнещи светлини, леки и естественни цветове, тиха успокояваща музика, приглушен говор, естествени аромати, вода – условия за възстановяване на физическите и душевни сили.

 

 

Всъщност историята е, че всичко започва от белгийското градче Спа. Там още по времето на римската империя е открит първият воден курорт.През XV-XVI в. процедурите с минерална вода са особено популярни. Освен за лечебни цели минералните бани се използвали и за почивка на царското семейство, знатни особи и техните придворни. За нуждите на аристокрацията някои стари римски терми се превръщат в бански курорти - Карлсбад, Виши, Байройт, Баден-Баден, Евиан, Спа, Бат и др. Днес по въпроса какво лекуват и какво не лекуват минералните води има много гледни точки. Според една част от хората топлата вода лекува всичко. Според друга трябва да се редува по-силно минерализирана с по-слабо минерализирана вода. Трети предпочитат въобще да не се докосват до вода, която мирише на сяра. Четвърти пък не подбират водите и единствената им цел е да се почувстват добре.

 

А една от най-модерните терапии в момента е тази с какаовото масло. Тя се нарича още и шоколадова терапия. Шоколадовата терапия ревитализира, овлажнява в подхранва кожата. Какаото е тропическо растение, с плодове, съдържащи семе с овална форма, подобна на бадем. Какаовото масло, е естествен продукт, който се получава след загряването, пресоването и филтрирането на какаовия пулп. Остатъчният продукт смила допълнително и от него се получава прахообразно вещество - какао на прах. Какаото съдържа естествени антиоксиданти, като полифенолите, теобромина и танините, а всички те оказват положително влияние, както върху кръвообращението, така и върху психиката. Доказано е, че какаото подобрява производството на ендорфини – естествените хормони на щастието, които подобряват действието на серотонина – онзи проводник на невроните, който дава добро настроение. Какаовото масло е една от най-подходящите маслени субстанции, има омекотяващ, подхранващ, овлажняващ, предпазващ и подмладяващ ефект върху кожата. Продължителността на процедурата с какао е около 45 минути, като след нея има 15 минути с термоодеало. Гарантирано след нея ще се чувстваш невероятно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия