Някои афродизиаци

2016-01-21 19:59:00
Някои афродизиаци
Снимка: freedigitalphotos.net

Афродизиаците са онези аромати, храни и питиета, които повишават настроението и подобряват сексуалния живот. Те правят жената по-страстна, а мъжа – ненаситен. Ето някои от храните и ароматите, които действат като афродизиак.

 

Храни. Подправки като чили, къри и подобни сгряващи храни са признати афродизиаци. Приемането на пикантни храни повишава кръвното налягане, усилва пулса и затопля организма отвътре.

 

Мидите и стридите са любима храна на азиатците и има защо. Често диетата от миди се прилага за намаляване на телесната маса и засилване на сексуалния апетит. В митологията Афродита е изобразявана да ражда Ерос в черупка от стрида. Стридите са богати на цинк, който е необходим за синтеза на тестостерон и е важен за формирането на сперматозоидите. Сушито също е признат афродизиак, който дава сила и желание на организма. А зеленият сос, който сервират със сушито – т. нар. уасаби, събужда организма по-успешно от чаша кафе. Дори и да предизвика сълзи в очите ти още с първата хапка, после в леглото няма да съжаляваш.

 

 

Пчелният мед е полезен със съдържащия се в него минерал бор, който помага за усвояването на естрогена (женския хормон). По този начин медът стимулира и енергийните процеси в организма.

 

Хайверът е богат на витамини. Яйцата на рибите съдържат фосфор и активно възбуждат нервните клетки. Специалистите твърдят, че силата на хайвера се засилва, когато се комбинира с чаша водка.

 

Черният шоколад е прословут със своето възбуждащо действие. Ароматът и горчивият му вкус изпращат сигнали директно към мозъка и така отделянето на хормони се ускорява. Той не съдържа холестерол, защото какаовото масло е с растителен произход.

 

 

Морковите настройват на сексуални вълни не само с характерната си форма. Те съдържат бета-каротин и витамини, които ти дават силата да приключенстваш в леглото.

 

Карамфилът е най-ароматната подправка, която расте в Западна Индия. Използва се за приготвяне на възбуждащи храни от дълбока древност. Ароматните гвоздейчета, забити в мандаринки или портокали, правят преживяването в спалнята извънредно пикантно.

 

Жен-шенът възвръща мъжката потентност като увеличава произвеждането на тестостерон. Освен това тази билка има доказано възбуждащо действие върху мозъка точно като кофеина.

 

Джинджифилът е виаграта на Средновековието. Той стимулира сърдечносъдовата дейност и подобрява кръвообращението. Съдържащите се в него алкалоиди ободряват, събуждат желанието за интимност и засилват възбудата.

 

Магданоз. Той засилва либидото на жените заради влиянието, което оказва върху организма на хормонално ниво. Друга възможна причина за благоприятното му влияние върху сексуалните желания е високото му енергийно съдържание – магданозът е богат на калций, йод и желязо. 

 

Аромати. За най-възбуждащият аромат се смята ванилията. Поради сладкия си приканващ аромат и еуфорично въздействие ванилията е сред най-предпочитаните миризми. След като се приеме от организма ванилията започва активно да се бори със сексуалната умора и действа успокояващо на централната нервна система. Ароматът А ѝ пък въздейства върху сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.

 

Канелата е уважаван аромат по цял свят. Тя успокоява напрегнатото тяло и влива енергия там, където трябва. Ако пък сложиш канела и карамфил в греяно вино, то се превръща в истински еликсир.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия