Някои от функциите на спермата

2016-01-14 14:50:00
Някои от функциите на спермата
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-вероятно знаеш, че спермата има много функции. Ние ще те запознаем с няколко, за които сигурно не си чувала, защото са малко необикновени и със сигурност ще те изненадат.

 

Спермата е средство, успокояващо кожата. Семенната течност на мъжа съдържа антиоксиданта спермицин, който изглажда бръчките, омекотява кожата и дори помага при акне. В Норвегия се произвежда крем за лице на основата на сперма.

 

Съставка в готвеното. Сигурно ти се струва доста странно, но автор на готварска книга използва спермата във всяка негова рецепта. Според него тя има елегантен, сложен и динамичен вкус.

 

Художниците също я използват. Художник, който е германец нарисувал множество картини със собствената си сперма.

 

По време на Втората световна война от британско разузнаване било открито, че спермата е невидимо мастило.

 

Антидепресант. Това свойство на семенната течност е по-вероятно да бъде ти познато на. А може би си го и усетила? Тя има такава функция, защото  съдържа кортизол, мелатонин и серотонин – вещества, които помагат на жените при депреесия. Но най-добри резултати се получават чрез вагинален контакт.

 

Насърчава овулацията. Според заключения на канадски изследователи спермата изпраща до мозъка на жената химичен сигнал, а в отговор яйчниците отделят яйцеклетка.

 

 

Какво всъщност съдържа спермата? Сигурно се питаш какви са съставките на семенната течност и коя точно оказва влиянието ѝ върху кожата. Истината е, че реалното количество сперма се състои само от 3 до 5% сперматозоиди. Останалото е семенна течност – най-вече вода, както и около 50% други съставки като захар, имунопресори и др.

 

Оралната любов и гълтането също са полезни. В спермата се съдържат ценни минерали, които укрепват венците и намаляват вероятността от появата на кариеси. В спермата се съдържа хормонът простагландин. При попадането му в организма на жената, той стимулира изработването на женски хормони, в това число и естроген. Освен върху кожата, има влияние и върху косата.

 

Горят се калории. Освен при вагиналния секс, където има повечко друсане, учените твърдят, че повече от четвърт час френска любов изгаря калориите, които се съдържат в една пица.

 

Освен че спермата съдържа полезни съставки за организма, гълтането и френската любов са знак, че вие като двойка си вярвате и сте си близки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FirePenguin
преди 8 години

Помня, че бях най-бързия сперматозоид. :D

Dimitar LM
преди 8 години

хаааа добре до каза длуд96


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия