Какви страхове имаш във връзката си

2015-11-24 12:30:00
Какви страхове имаш във връзката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Страховете в една връзка обикновено се зараждат, когато  изпитваш несигурност в отношенията си с половинката. Тогава вкарваш  в главата си мисли, сред които са страх от изоставяне. Най-вероятно нямаш никакви основания да изпитваш тези трепети, но някъде на подсъзнателно ниво е възможно да реагираш на събития, случили се в предишните ти връзки. Страхуваш се отново да не бъдеш изоставена по същия начин и да не ти се случи същото, както преди. Заради това се дърпаш от сегашния ти обожател или го държиш възможно най-близо до себе си. Ето точно какви страхове изпитваш и как те да престанат.

 

 

 

Страхуваш се да не те напусне. Този страх се вкоренява в теб, когато си вече ти се е случило подобно нещо. Следи поведението му и ако ти дава всичко, от което имаш нужда и ти е доказал, че те иска, не се напрягай излишно. От време на време и двамата имате нужда да прекарате няколко часа разделени и да имате лично пространство. Това не означава, че се отдалечавате един от друг. Приеми го като приключение. По време на тези няколко часа ще има тръпка, ще си липсвате, ще чакате с нетърпение да се видите отново.

 

Страх те е, че ставате прекалено близки. Най-вероятно се боиш от това, че, сближавайки се прекалено, се привързваш много, а ако се отдадеш пълноценно на отношенията си и започнеш да се влюбваш, след това може да бъде доста болезнено, ако нещата между вас се развалят. Понякога хората не допускат напълно другия до себе си, не му показват какви са в действителност, водени от страха, че ако му се открият, то той няма да ги хареса и ще си тръгне или в един момент ще му станат безинтересни. Но това показва всъщност дали той те харесва наистина, или не.

 

Страхуваш се, че ти изневерява. Една връзка се гради на доверие и приятелство. Няма как постоянно да се съмняваш дали той ти изневерява. Просто няма смисъл да продължавате, ако при вас е така. А ако пък постоянно го питаш и му показваш ревността си, увеличаваш възможността да превърнеш съмненията си в истина. И единственият виновен за това ще си ти.Вярвай му, а ако наистина имаш почва за съмнение, поговори с него, бъдете честни и двамата, няма смисъл да се слагат маски.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия