Интернет връзките [част втора]

2015-11-30 18:02:00
Интернет връзките [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Интернетът вече е едно от най-основните средства за комуникация. Хората (особено самотните) доста често намират половинката си там – в сайтове за запознанства, случайно добавен приятел във Фейсбук/Скайп и какви ли не други сайтове/приложения. Понякога се случва дори женени/омъжени мъже/жени или такива с гаджета да посещават подобни сайтове, тъй като нямат пълноценна връзка. Ето малко информация за интернет връзките, какво търсят/намират хората там и опасно ли е това занимание.

 

Социалните мрежи. Там най-голяма е вероятността да се заговориш със стари познати и да завържеш контакт с тези, с които имаш неосъществени планове или влечение. Сега след време спомените оживяват и залитането е лесно. Неприятна е подобна ситуация, когато имаш връзка. Това се води донякъде изневяра (зависи от интерпретацията на половинката), партньорите винаги ревнуват от бившите на гаджето си. Виртуалните емоции не са по-малко болезнени от реалните.

 

 

Защо хората прибягват до интернет връзка? Повечето хора го правят заради липса на самочувствие. Толкова отдавна не си получавал/а комплименти, не си усещал/а тръпката на завладяването, забравил/а си какво е да си харесван/а и желан/а. Друга причина е, когато не се чувстваш достатъчно отразен/а от партньора, трябва да намериш друг/а, който да го направи. Тази страст се разраства безотказно и бързо в нета, защото потребностите се запълват взаимно.

 

Последствията. Когато имаш връзка обаче рядко интернет забежките и флиртовете остават без последствия. Имаш някои симптоми като разсеяност, липса на активност в реалната връзка и др. Цялото ти внимание отива във време за контакти в нета.

 

Партньорът се усеща и започва да те следи. И макар следите да се крият лесно, пак толкова лесно се стига до разобличаване. Все пак това е мрежа и всеки оставя следи. Започва дебнене, намиране на доказателства. Но също така флиртовете в мрежата могат да се окажат и освежаващи за връзката. За да има положителен ефект върху двойката един виртуален флирт, е необходимо и двамата партньори, както и самата двойка, да са на определен етап от развитието си. Етап, в който доверието и яснотата в отношенията да са достигнали своя пик. Човек има нужда да трупа своя опит с действие и да експериментира. Всичко зависи от това как двамата възприемат тази комуникация и случващото се в интернет пространството. А дали мислите, които споделяш в тези чатове, или вниманието, което отделяш на непознатия човек, са изневяра? Индивидуално всеки има различна нагласа и мнение по въпроса. За някои дори само мисълта за друг/а е изневяра, без да е имало физически допир. Важното е никой да не се чувства наранен или отхвърлен.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия