Плюсовете и минусите да избереш да останеш девствена след 18

2015-11-08 10:39:00
Плюсовете и минусите да избереш да останеш девствена след 18
Снимка: freedigitalphotos.net

Въпреки че в днешно време повечето тийнейджърки късат с девствеността си горе-долу в началото на пубертета, има и такива, които предпочитат да изчакат подходящия човек и да отложат. По принцип нормално е първият полов акт за едно момиче да бъде на около 16-18г. Но това е нещо лично и всеки решава сам кога да го направи. Ние само ще те информираме за плюсовете и минусите на това да избереш да останеш девствена и след навършване на пълнолетието си.

 

Плюсовете. Първият път ще бъде по-специален. Щом си успяла да съхраниш девствеността си на тези години, това означава, че си по-сантиментална и искаш да го направиш с някой значим и специален за теб човек. По този начин имаш възможност да стигнеш до по-голяма емоционална близост с партньора ти. Това не се случва на жените, които са имали повече партньори.

 

Не се даваш на всеки. Това е много хубаво и означава, че се грижиш за себе си. Но също така внимавай, защото най-вероятно нямаш опит с мъжете и не знаеш те как мислят и какво правят. Внимавай този, на когото се доверяваш да не те измами.

 

Ще зарадваш партньора си. Много жени се страхуват, че ако момчето, което харесват разбере, че са девствени ще се откаже. Всъщност не е така. На много мъже им харесва да бъдат първи партньори, тъй като това означава, че са специални за момичето, а това много ги ласкае и повдига егото им.

 

 

Минуси. Все още имаш да извървиш много път. След като не си имала пряк досег с мъжката част от аудиторията, не си почерпила опит и не знаеш точно как се случват нещата. Сигурно си леко наивна, но не се безпокой, с времето ще се научиш да разгадаеш как действат мъжете.

 

Не се адаптираш към средата си. Може да се почувстваш леко изостанала, тъй като повечето ти приятели на тази възраст имат вече някакъв сексуален опит. Но няма как да се вместиш в разговорите им и да ги разбереш напълно. Разбира се, че това не означава да го направиш само поради тази причина. Когато си готова, тогава.

 

Страх те е да не бъдеш отхвърлена. Тази ситуация понякога създава доста комплекси у едно момиче. Може би си девствена, защото ти липса мъжко внимание? Спокойно, правилният човек ще дойде съвсем скоро, но ти също трябва да направиш усилие. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
renia
преди 8 години

велики глупости ,по - късна девственост имат по - скоро по - красивите момичета ,на които не им липсва внимание и могат да избират ,а по - рано го правят грозничките ,които нямат възможности.Има момичета и с травми от детството или тийнейджърските години,които също са причина за по - късното започване.това ,че не си правила секс ,не означава ,че не си имала емоционално приятели мъже и че не ги познаваш,нито значи че си наивна.много невярна статия.рано започналите рано се изхабяват и стават мъжемразки


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия