Какви мъже са "брадатите" представители на силния пол?

2015-11-03 13:47:00
Какви мъже са
Снимка: iStock

В днешно време на мода може да са брадатите мъже, но не бързай да се захласваш по тях. Наскоро учените установили, че те са „лоши момчета“, държат се сексистки с жените, склонни да се бият и да крадат.

 

Учени от Америка и Индия направиха проучване сред 500 мъже между 18 и 72-годишна възраст – 86% от индийците и 65% от американците били с бради. Резултатите показват, че брадатите представители на силния пол са по-склонни да одобряват враждебни сексистки изявления в сравнение с гладко избръснатите.

 

 

"Изследването ни показва, че има връзка между брадите и мнението за ролите на двата пола, но не е ясно какво я предизвиква. Възможно е мъжете с по-отрицателно отношение към жените да са по-склонни да си пускат брада, защото тя подчертава мъжествеността и доминантността им" – коментират учените.

 

Друго изследване пък показва, че брадатите мъже изневеряват по-често, крадат и се бият. 45% от участниците в изследването споделили, че са побойници в сравнение с 29% от редовно бръснещите се. 40% от мъжете с бради казали, че им се случвало да крадат в сравнение със 17% от останалите.

 

Интересен факт е, че брадите са пълни с бактерии и лесно се разпространяват инфекции. Космите по лицето са по-груби от останалите и затова задържат мръсотия и бактерии по-лесно. В кутикулите на косъма лесно се задържа мазнина и микроорганизми, особено около устата и ноздрите. Мъжете обикновено често пипат брадите си и по този начин лесно могат да прехвърлят бактерии в устата си. Ако ръцете им са мръсни, те замърсяват и лицето си. Също така хранителните остатъци по брадите са много опасни за здравето. При настинка или грип вирусите също се задържат по космите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия