Знаците, които показват, че бившият ти липсва

2015-11-02 19:29:00
Знаците, които показват, че бившият ти липсва
Снимка: iStock

Прекъсването на една любовна връзка може да се окаже един от най-разрушителните емоционални моменти в живота ти. Постоянно се питаш защо се случи и дали си постъпила правилно. Не знаеш дали си повече ядосана, или тъжна. Опитваш се да запазиш гордостта си, но в повечето случаи в любовта не става така. Тогава започваш да се самосъжаляваш, опитваш се да го изтриеш от живота си, но дали се получава? Ето знаците, които показват, че все още не можеш да преодолееш бившия си и той ти липсва.

 

Постоянно следиш профилите му в социалните мрежи. Интересуваш се дали е на линия и преглеждаш от къде и с кого се е тагнал. Ако правиш това постоянно, той скоро няма да излезе от съзнанието ти.

 

 

Ядосваш се и решаваш да изхвърлиш всички материални спомени от него, но в крайна сметка не го правиш и се разстройваш още повече. Тези действия и емоции са достатъчно показателни, че той все още има голямо влияние над теб.

 

Всичко ти напомня за него и за преживяното заедно. Песните, които пускат по радиото и сте слушали заедно, филми, места, навсякъде намираш спомените с него. Да, нормално е някои песни и места да ти напомнят за бившия, защото сте изживели доста силни емоции, но ако вече си го преживяла, те няма да ти правят толкова силно впечатление или поне няма да те натъжават.

 

Все още седиш пред монитора/телефона си и чакаш той да ти пише или се чудиш дали ти да не го направиш. Това е доста показателно, че не бившия ти липсва повече от всякога.

 

Ако сте останали в добри отношения след раздялата, възползваш се от всяка възможност да говориш с него или да останете насаме. Ако например делите обща компания, е доста трудно да забравиш човек, с когото си имала любовни взаимоотношения. Но дори да е така, опитай се да се дистанцираш, за да може скоро да не ти прави впечатление почти всекидневната ви близост.

 

Спокойно, това, че бившият ти липсва означава, че си била (и все още си) искрена в чувствата си към него и че сте преживели незабравими моменти заедно. Просто приеми, че не си го забравила и дай път на чувствата си, докато те напълно изчезнат. Само така ще спреш да мислиш за него. Но след това продължи напред, защото имаш още много хубави емоции, които трябва да изживееш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия