Как да останете приятели, след като сте правили секс

2015-11-05 15:02:00
Как да останете приятели, след като сте правили секс
Снимка: freedigitalphotos.net

На почти всяко момиче му се случва поне веднъж в живота да се чувства привлечено и да прави секс с най-добрия си приятел. След това обаче отношенията стават малко сложни. Може да се влюбите и двамата, а може и само единия да падне в капана. Съществува опция и да поискате да запазите приятелските си отношения. Това възможно ли е? Разбира се, че да, просто трябва да си поговорите и да се държите като зрели хора. Ето няколко съвета какво още да направите.

 

Като за начало, след като сте прекратили сексуалните си отношения, спрете да се виждате за известно време. Около месец, два (понякога и повече, зависи от емоционалната привързаност един към друг) са напълно достатъчни. Пишете си, за да разберете как сте, но никога не му пиши от самота или когато си пияна. Ако изпитваш чувства, кажи му, но ако си решила да бъдете само приятели, не изпадай в интимност повече в него, още по-малко във времето, в което се забравяте. Отдалечавайки се, отношенията ви ще охладнеят и ще станат различни. Когато отново се видите, ще бъдете различно настроени един към друг и ще бъде по-лесно да станете отново само приятели.

 

 

Излизайте с други хора, не само двамата. Иначе рискувате искрата помежду ви отново да пламне. Когато отново започнете да се срещате, излизайте с компания и се опитайте да се държите един с друг, както с всички останали приятели. Също така избягвайте да се срещате с други двойки (поне в началото), тъй като така ще се чувствате и вие като такава. Ако пък се случи така, че излезете само двамата, ходете на места, където има много хора и си говорете нормално. В никакъв случай не ходете само двамата на кино, тъй като обстановката предразполага към изпадане в интимности.

 

Не пийте прекалено алкохол, когато сте заедно. Рискувате задръжките да паднат и отново да се озовете в леглото. Всъщност алкохолът е и най-точното мерило за това да разберете дали все още се искате. Но такъв инцидент само ще прецака постигнатата до момента дистанция.

 

Не говорете за секс. Дори и двамата да имате нови партньори, не засягайте тази тема. Рискувате да пренесете думите в леглото, а ако наистина искате да бъдете само приятели, няма смисъл.

 

Бъдете честни относно новите си партньори. Не лъжете, ако имате такива, още по-малко, ако нямате. Кажете си истината. Винаги е най-добре тази информация да дойде от първоизточника, дори другия да не се почувства особено добре от чутото.

 

Не карай другия да ревнува и не го изкушавай. И двамата се опитвате да бъдете само приятели и да превъзмогнете страстта, а да се опитвате да се накарате взаимно да ревнувате е доста незряло. Също както и да го изкушаваш, обличайки се по-предизвикателно например.

 

Ако не можеш да изпълниш гореизброените съвети, най-вероятно харесваш приятеля си и не искаш да прекратявате този вид взаимоотношения. Най-добре поговорете и разберете по какъв начин се възприемате. Ако и двамата сте влюбени един в друг, няма смисъл да се опитвате да бъдете приятели. Изживейте страстта си.    

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dreamwalker
преди 8 години

Няма ли да престанете с тези плебейски статии?

binka92
преди 8 години

Много е трудно да се запази едно приятелство между бивши, но не и невъзможно, а напротив. Ако няма чувства от двете страни, то останалото е лесно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия