Фазите, през които преминава всяка истинска връзка

2015-10-19 15:59:00
Фазите, през които преминава всяка истинска връзка
Снимка: iStock

Въпреки че хората сме толкова различни, има едно нещо, което е еднакво при всички – любовта. Всеки е обичал и е бил обичан и знае, че любовта преминава през най-различни фази и се развива. Ако връзката ти не може да мине от една фаза в друга, се стига до раздяла.

 

Виж кои са 7-те фази през които преминава всяка истинска любов:

 

1. Фазата на розовите очила – в началото всяка връзка е толкова розова и сладникава ... Всеки ден е като вълшебен, нямаш търпение да видиш гаджето си, то теб – също. В тази фаза си мислим, че човекът до нас е идеален и няма нито един недостатък.

 

 

2. Фаза на опознаването – в тази фаза се появява и втори вид привличане освен физическото. През този етап двойките или се сближават, или разбират, че не се отиват и се разделят.

 

3. Фаза на осъзнаването – през този етап сваляме розовите очила и разбираме, че партньорът ни си има своите недостатъците като всеки един човек. Това е моментът, когато трябва хубаво да помислим дали сме готови да приемем тези недостатъци и слабости и да живеем с тях.

 

4. Фаза на компромисите – по време на тази фаза двойките започват да се карат, което е напълно нормално и е задължителен етап, през който трябва да преминете. И двамата трябва да се научите да правите компромиси в името на връзката си, за да може да останете заедно и да изградите хармонични взаимоотношения.

 

5. Фаза на сътрудничеството – през този етап партньорите са готови да приемат плюсовете и минусите на половинката си и проявяват толерантност към своите различия. Започват да уважават своите нужди и взаимно си помагат в трудни моменти.

 

6. Фаза на обединението – в тази фаза от партньорите се очаква да предприемат обща крачка напред - съжителство заедно, бебе или брак.

 

7. Фаза на хармонията – ако двойката успее да премине през всяка една от гореспоменатите фази и запазят своята индивидуалност, но и имат общи зели, то те ще имат стабилни и хармонични взаимоотношения и ще се радват на щастлив семеен живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия