Дали любовта си отива?

2011-12-15 22:42:00
Дали любовта си отива?

В отношенията ви с партньора уж всичко си е същото, но като че ли не съвсем, защото има  промяна, която все още не можете да определите. Постепенно започвате да се чувствате леко несигурни в любовта на човека до вас. Лека-полека  ставате напрегнати, търсите знаци ‘за’ и ‘против’, а опитите да разведрите обстановката увисват във въздуха.  

Какво става? Кои са сигналите, които ви карат да се чувствате неуверени в чувствата на вашия партньор/ка, да се терзаете и да страдате?

- Вече не се докосвате - тази безсловесна комуникация е един от най-сигурните сигнали за дълбока близост и хармония.

- Не споделяте, не бъбрите за разни дребни неща. Няма го онова сладко бърборене, при което скачате от тема на тема, онзи лек неангажиращ  разговор, който неусетно преминава в споделяне на най-съкровеното, важното, което дори пред себе си не сте имали смелостта да признаете.

- Няма ги смехът и малките шеги, използването на онези ваши думички и изрази, които само вие си знаете, игри на думи, които сами сте си измислили и са станали вашия таен език.

- Партньорът /партньорката/ ви отговарят кратко и едносрично. Това създава напрежение, отчуждение и болезнена липса на обичайната близост.

- Той/тя е в стаята, но все едно, че го/я няма. Повече мълчи и това ви кара да усещате духовното му/й отсъствие, от което ви се свива сърцето.

- Съвсем доскоро сте си звънели десетки пъти на ден за какви ли не незначителни неща, но сега той/тя цял ден не ви е потърсил/а. Няма ги и любовно-милите sms-и.

Въобще, сравненията между преди и сега са натрапчиви и те изобщо не са във ваша полза. Какво да направите?

Напълно е възможно нищо особено да не се случва, а  всичко да е само във вашата глава.  Затова не бива да се бърза с искания за обяснения или пък натякване, че нещо не е наред. Възможно е партньорът ви да е в емоционална дупка, да има някакви проблеми или пък да го  мъи някакъв здравословен проблем, който от деликатност премълчава. При една
дълбока и пълноценна връзка, всичко ще се изясни бързо.

Ако обаче, всичко това продължава твърде  дълго, добре е да разговаряте. Обяснете как се чувствате и защо. Ако има причина, която е извън вашите отношения, вероятността да сподели с вас е голяма.  Далеч по-лошият вариант е, ако партньорът /паатньорката/ ви отрича, че нещо не е наред, а отчуждението се задълбочава...Тогава наистина имате проблем.  

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия