Какви аварии може да има по тялото ти след секс

2015-10-17 11:54:00
Какви аварии може да има по тялото ти след секс
Снимка: freedigitalphotos.net

Доста често след по-груб секс или използване на играчки в леглото може да се контузиш. Ще те запознаем с кои игрички в леглото не трябва да прекаляваш, както и какво да правиш в случай, че възникне авария по време и след секс.

 

Разкъсвания долу. При по-груб секс или недостатъчно овлажняване е напълно възможно да се разкъса вагината или вулвата. Когато не си възбудена колкото трябва, се получава триене и последствието е разкъсана вагина/вулва. Съветваме те преди половия акт партньорът ти да се постарае да овлажни достатъчно вагината ти, така че да не чувстваш болка при проникването и да изпиташ удоволствие. Иначе няма смисъл от самия секс. Ако това не може да се случи по естествен път, използвай лубрикант.

 

 

Засядане на чужди тела. В случай, че обичаш да си играеш с предмети като вибратор, бъди внимателна. Не пъхай долу нищо по-широко от 5см, дори да бъде, удоволствието не се увеличава. А ако предпочиташ анален секс, купи си специални играчки за тази цел. Повечето от тях имат специална широка част, която пази предмета да не навлезе по-дълбоко към червата. Когато някоя играчка заседне вътре в теб, ако не можеш да се справиш сама да я извадиш повече от час, потърси лекарска помощ.

 

Болка между краката. Правенето на секс по време на инфекция - течение, бактериална вагиноза и др. е доста непрепоръчително. Най-вероятно ще те заболи и това може да усложни заболяването. Ако вече си ходила на лекар и в момента прилагаш лечението, издръж една седмица без секс докато ти мине напълно. Иначе на първо време болката може леко да се облекчи с леден компрес, но след това задължително отиди на гинеколог.

 

Разтегнати сухожилия. Напълно възможно е при по-страстен и необуздан секс да разтегнеш някое сухожилие. Преди да започнеш да практикуваш пози, които изискват да си по-гъвкава, започни да разтягаш краката си от легнала позиция на широчината на раменете. След това ги изнеси изправени над главата. Това е разбира се в случай, че не спортуваш. Спортистките нямат този проблем. Ако болката е силна и продължава повече от няколко дни, пий аспирин, сложи си компрес или незабавно отиди на лекар, причината може да не е в секса.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия