Нещата, които показват, че една жена се нуждае спешно от секс

2015-09-29 14:59:00
Нещата, които показват, че една жена се нуждае спешно от секс
Снимка: iStock

Сексът е удоволствие, но понякога жените наистина имат спешна нужда от него. Липсата на секс може да доведе до психически и физически проблеми, затова е препоръчително да водиш редовен сексуален живот, за да се радваш на крепко здраве.

 

Виж кога една жена спешно се нуждае от секс:

 

Постоянно я боли нещо – доказано е, че сексът понижава прага на усещане на болка. Преди оргазъм в кръвта на човек се отделя хормона окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини, които се явяват естествен аналог на морфина. А при представителките на нежния пол сексът помага за изработването на естрогени, които потискат болката, свързана с предменструалния синдром.

 

 

Не може да се концентрира – по време на оргазъм кръвообращението в организма достига максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига всички органи. А центърът на управление на хормоналната система контролира и работата на центъра на паметта и обучението. Затова редовният секс ще ти помогне да помниш повече, да не си толкова разсеяна и по-лесно да усвояваш новата информация.

 

Заспива трудно и сънува кошмари – по време на секс се повишава нивото на хормона окситоцин, който има силен успокоителен ефект и се явява прекрасно сънотворно с естествен произход. Редовният сексуален живот води до снемане на напрежението и отпускане на тялото.

 

Постоянно е в лошо настроение – по време на секс настроението се повишава и се снема напрежението. Качественият секс ни прави щастливи и ни кара да се чувстваме желани и секси.

 

Няма достатъчно самочувствие – липсата на секс води до понижаване на самочувствието и жените започват да са постоянно недоволни от себе си. Хубавият секс бързо променя нещата. Когато един красив мъж ти покаже, че те желае и ти каже, че си невероятна, няма как да не започнеш да мислиш по-хубави неща за себе си.

 

Не е доволна от теглото си – когато човек е възбуден, честота на пулса му се увеличава от 70 до 150 удара в минута. По време на секс се изгарят толкова калории, колкото при 15 минути бягане с добро темпо.

 

Не харесва вида на кожата си – по време на акта се тренират всички мускулни групи, особено най-важните за жената – корема, таза, бедрата и ръцете. Също така по време на секс в кръвта се отделя хормонът тестостерон, който има благоприятно въздействие върху опорно-двигателния апарат.

 

Постоянно е болна – учените са установили, че в кръвта на хората, които водят редовен полов живот, има 30% повече антитела, отколкото при останалите. Поради тази причина сексуално активните мъже и жени по-рядко се разболяват. Не харесва големината на гърдите си – когато една жена е възбудена, големината на гърдите ѝ може да се увеличи с цели 25%.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия