Какво не бива да ядеш по време на цикъл

2015-09-23 11:15:00
Какво не бива да ядеш по време на цикъл
Снимка: iStock

Когато си неразположена, трябва да спазваш някои лесни правила, за да се чувстваш максимално добре. Не бива да прекаляваш с физическите натоварвания и трябва да внимаваш какво хапваш.

 

Специалистите съветват по време на цикъл да не ядеш месо, защото мазнините в него могат да засилят болката и коремните спазми. Ако не можеш да не ядеш няколко дни месо, то поне наблегни на консумацията на риба.

 

 

Препоръчително е да изключиш от менюто си и солените храни като чипс, крекери, солети и т.н., защото солта е противопоказна по време на менструация. Тя разширява кръвоносните съдове и това може да доведе до засилване на кървенето.

 

Внимавай и с кафетата, защото кофеинът може да окаже влияние върху продължителността и регулярността на месечния ти цикъл. Също така е доказано, че кофеинът подсилва болката.

 

Доста жени наблягат на консумацията на сладкиши по време на цикъл, за да повишат настроението си. За съжаление, сладките неща не са препоръчителни, когато си неразположена. По-добре хапни някакъв сезонен плод, който ще ти достави нужното количество захар и ще стабилизира кръвното ти налягане.

 

Алкохолът също има вредно влияние върху цикъла, дори преди неговото начало. Той е в състояние да изостри предменструалния синдром и да увеличи кървенето след това.

 

И последното нещо, което трябва да изключиш от менюто си по време на цикъл са полуфабрикатите. Може да са ти много вкусни, но те увеличават нивото на естроген, което увеличава болките в долната част на корема.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия