Възможно е да бъдеш щастлив/а и без да си имаш гадже

2015-09-07 16:16:00
Възможно е да бъдеш щастлив/а и без да си имаш гадже
Снимка: iStock

Няма значение дали си имаш гадже или не, трябва да знаеш, че да излизаш сам навън може да бъде много готино. Какво да правиш, ако си интровертна личност?

 

Всъщност не е нужно да излизаш навън, за да се забавляваш. Може да го правиш и у дома. Като за начало е добре да изключиш звука на телефона си. След това приглуши светлината, запали си няколко ароматни свещи и прави каквото ти се прави – може да си пуснеш любимите песни, да четеш хубава книжка, да си направиш ароматна вана, да си сготвиш нещо вкусно и т.н.

 

 

Истината е, че повечето хора се страхуват да правят нещата сами. Не са много тези, които с охота решават да отидат сами на кино, на театър, да посетят музей, да хапнат в хубав ресторант и т.н. Добре е за теб от време на време да излизаш от зоната си на комфорт, за да се развиваш, а и за да се преоткриваш. В началото може да ти е трудно, но с течение на времето ще свикнеш и ще ти хареса да прекарваш време само със себе си.

 

Със сигурност има места, които искаш да посетиш, но така и не си успял по една или друга причина. Сега е моментът да промениш това нещо. Отиди, където поискаш и се наслади напълно на момента.

 

Какво да правиш, ако си екстровертна личност?

 

Ако обичаш да се запознаваш с нови хора, може да се запишеш на някакъв курс. Защо не опиташ с танци? Надали ще се навиеш да отидеш на дискотека сам, така че може да опиташ с уроци по танци. Хем ще научиш нещо ново, хем ще си сам със себе си, поне в началото, докато не се запознаеш с останалите.

 

Докато още времето навън е хубаво, може да излезеш сред природата и да снимаш на воля. Снимай природата, пейзажите и каквото друго ти привлече вниманието. Снимай и себе си. Но нека снимките не бъдат селфита, а някакви готини фотоси.

 

От време на време се организират яки концерти на открито. Защо не отидеш и да се позабавляваш сам? Може да не участват любимите ти изпълнители, но това не означава, че няма да си прекараш готино.

 

Интересен е фактът, че много тийнейджъри се депресират, когато си нямат гадже. А няма за какво. Човек може да си прекарва готино и да си създава незабравими спомени както сам, така и в компанията на приятели. Така че горе главата и се забавлявай при всяка възможност.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия