Кога е време да прекратиш връзката си от разстояние [част първа]

2015-09-13 16:03:00
Кога е време да прекратиш връзката си от разстояние [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Връзките от разстояние са една от най-коментираните и спорни теми, популярна не само сред тийнейджърте, но и сред по-възрастните. Хората често се питат дали има смисъл, струва ли си да се продължава и как да имат доверие на партньора си. Понякога връзките от разстояние успяват, след дълго време на усилия и от двете страни. В други случаи, всичко се разпада и връзката се прекратява. Кога е време да кажеш „край” на връзката си от разстояние?

 

Спирате да правите планове за бъдещето ви заедно. Планирането е изключително важно, защото това е надеждата, която ви крепи, че ще дойде ден, в който ще бъдете физически заедно. Когато спрете да правите планове как да се съберете, просто всичко вече е изгубено.

 

Разбирате, че няма начин да заживеете в един град/държава. Всеки има приоритети и понякога те се изместват. Един от вас взима решение, че ще остане там, където е или ще отиде на друго място, но няма да дойде при теб. Това е своеобразен край на връзката. Човек трябва да умее да преценява кое е по-важно и има ли начин да се съберете заедно. Ако разберете, че такъв няма, признай, че всичко е свършило.

 

 

Вече не се свързвате толкова често. Интернет улеснява страшно много комуникацията, разбира се, наличието на мобилен телефон, също. Замисли се, че когато нашите родители са били млади, домашният телефон е бил считан за лукс, а хората са комуникирали с писма в много от случаите. Сега безпроблемно можеш да се свързваш чрез интернет с гаджето си. Ако вече почти не го правите, вероятно нещо не е наред и нещата отиват към своя край.

 

Съмненията изпиват цялата ти енергия. Дори да се чувате често и да си пишете, това не значи, че всичко е наред между вас. Липсата на доверие е основен проблем. Понякога тя е породена безпричинно, в други случаи съмненията имат почва. Ако осъзнаваш, че постоянно мислиш дали той/тя не е с друг/а, нещо сериозно не е наред. Не може да влагаш цялата си енергия, за да разбереш дали той/тя не ти изневерява.

 

С всяка ваша среща има все по-малко интимност. Двойките, които имат връзка от разстояние, се опитват по всякакъв начин да наваксат времето, в което не са били заедно. Затова се отдават на много секс, забавления и прекарват времето си изцяло заедно. Когато това престане да се случва, нещо не е наред. Определено има проблем, вероятно чувствата не са толкова силни или страстта си е отишла.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия