Истините за секса, които трябва да знаеш [част втора]

2015-09-10 19:49:00
Истините за секса, които трябва да знаеш [част втора]
Снимка: Freedigitalphotos.net

Сексът е най-коментираната тема сред тийнейджърите, защото буди голямо любопитство у тях. Има много неща, които не знаят, голяма доза неизвестност, страх и разбира се – никакъв опит. Затова сме подбрали няколко истини за секса, които трябва да знаеш.

 

Сексът може да ти донесе емоционална болка. Вероятно вярваш, че щом искаш да правиш секс, значи всичко е наред и можеш да си абсолютно уверен/а, че ще ти е хубаво. Всъщност не  е точно така. Не знаеш какви са намеренията на другия човек и дали той/тя не иска само да те използва. Ще се чувстваш ужасно, ако разбереш, че партньорът ти не иска нищо повече от теб или след седмица вече просто не си му интересен/на. Помисли си дали си готов/а да понесеш това.

 

 

Сексът при момичетата е свързан с болка. Повечето момичета са наясно, че първият път в секса боли. Проблемът е, че няма как да знаеш какво е, докато не пробваш. При някои болката е много слаба, при други е силна, както е и с кръвта. Това, което не бива да очакваш, е всичко да мине без никакъв дискомфорт. Трябва да си подготвена, че може да не изпиташ никакво удоволствие, а само болка. Момчетата не бива да се разочароват, че приятелката им не може да свърши, това е нормално, защото я боли.

 

Сексът не може да се движи по план. Повечето тийнейджъри искат първият им път да мине прекрасно, да е страстно, да е с чувство, да се усамотят и да подготвят романтична обстановка. Това не звучи трудно, но винаги има начин да се осуети и планът да се съсипе. Затова не си прави никакви планове, не си представяй как ще се случи, за да не се разочароваш. Притеснението е само твой минус, защото е твърде вероятно да се отрази на ерекцията.

 

Когато започнеш да водиш полов живот, трябва да посещаваш гинеколога си поне един път годишно, дори да нямаш оплаквания. Много момичета пренебрегват посещението при гинеколога, защото си казват, че нищо им няма. Това не винаги е така, защото много от болестите нямат никакви симптоми. Важно е да посещаваш лекаря си един път годишно за профилактичен преглед и изследвания. Ако имаш болки, симптоми на някаква болест или дискомфорт незабавно трябва да се консултираш с АГ специалист.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия