Секс и употреба на алкохол - истина и митове

Сред младите хора има една заблуда - за да паднат задръжките и сексът да бъде на ниво, човек трябва да си пийне преди това, ей така, за кураж! Ако сте от хората, които не пият (би трябвало всички младежи да не пият, но уви!) не си мислете, че като пи

2010-07-06 20:17:47
 Секс и употреба на алкохол - истина и митове
Сред младите хора има една заблуда - за да паднат задръжките и сексът да бъде на ниво, човек трябва да си пийне преди това, ей така, за кураж! Ако сте от хората, които не пият (би трябвало всички младежи да не пият, но уви!) не си мислете, че като пийнете 50 или 100 грама и ще сте богини/богове в леглото. След направени изследвания и проучвания са открити някои връзки между спиртните напитки и сексуалните подвизи.

Алкохолът не влияе еднакво на мъжете и жените, затова 50 грама при един мъж може да не окажат никакво влияние, но същото количество да опияни неприятно дамата.
Всяко нещо в малки количества е полезно, дори пиенето.

50 грама алкохол при мъжете може да отложат еякулацията. Но това не е метод за лечение на преждевременно свършване. При повечето млади момчета, които тепърва навлизат в сексуални живот, бързото свършване е един от основните проблеми, който обаче се решава с практика, а не с алкохол.
Когато човек пийне малко количество алкохол, той се отпуска, падат бариерите, разговорът става по-лесен и човек става по-романтичен. Но мине ли се границата на разумното се стига до грозни сцени - повръщане, загуба на съзнание, правят се неща, които са необмислени и опасни и прочие.

Възможно е, когато се прекали с алкохола, човек вече да не е настроен на сексуална вълна, особено често това става при мъжете. Физическата възможност за секс на жените не се засяга пряко от спиртните напитки.
Когато човек пие, самочувствието му се повишава. Тогава човек може да извърши нещо, за което да съжалява цял живот - правене на секс без нужните предпазни средства, което може да му докара на главата куп неприятни болести и инфекции - СПИН, сифилис, гонорея, хламидии и прочие. Някои от болестите, предавани по полов път, правят човека стерилен. Заслужава ли си за няколко минути удоволствие, цял живот да страдаш?
Мъжете, които често консумират спиртни напитки, са повече изложени на риск от импотентност, в сравнение с тези, които не прекаляват с чашката. Още преди години Шекспир е казал : "Алкохолът засилва желанието, но намалява възможностите". Етанолът уврежда артериите в пениса и се появяват проблеми с ерекцията.
След алкохолна нощ, човек може да прави безопасен секс, но нежелан. Тоест да сте преспали с човек, който нито харесвате, нито познавате, нито нищо. Но на сутринта вече е късно.

Алкохолът е забранен за лица под 18-годишна възраст! Консумирайте с мярка и умерено! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия