Какво не бива да криеш от гинеколога си

2015-09-10 17:00:00
Какво не бива да криеш от гинеколога си
Снимка: Freedigitalphotos.net

Някога лъгала ли си докторите? Нормално е понякога да се чувстваш неудобно и да не кажеш цялата истина. Но да лъжеш гинеколога си може да навреди на здравето ти, така че ето нещата, които никога не трябва да се премълчават:

 

Пушиш, пиеш или се дрогираш – гинекологът преглежда цялото тяло, не само част от него. Освен това тези вещества може да навредят много на целия ти организъм, включително и на гениталиите. Особено важно е и когато той ти предпише противозачатъчни. Те не бива да се смесват с алкохол и цигари.

 

Истинската бройка на момчетата, с които си имала интимни отношения – той не е там, за да те съди. Това е особено важно, за да се диагностицира причината за болежките ти. Връзката между пациент и гинеколог е много по-силна, отколкото тази с другите специалисти. Ако се чувстваш неудобно, по-добре смени гинеколога.

 

 

Дали си страдала или страдаш от хранително разстройство – това се отразява на здравето ти. Гинекологът ти дори да знае, че страдаш от това, няма да те попита. Обикновено лекарите оставят пациентите си сами да съберат смелост да бъдат честни с тях.

 

Дали си правила аборт – обикновено аборт направен в рамките на първото тримесечие на бременността не фатален за здравето ти. Но ако е направен по-късно, гинекологът задължително трябва да знае, за да предвиди евентуални проблеми за напред и да те наблюдава отблизо.

 

Дали са ти открили подутина на матката – това обикновено трябва да го има написано в изследванията ти, но ако не е, ти със сигурност трябва да си спомняш и задължително да го кажеш на лекаря си. Това може да бъде спънка за бъдеща бременност.

 

Сексът с партньорите ти – дори да си лесбийка,  можеш да хванеш болести, които се предават по полов път. Много момичета смятат, че сексуалната им ориентация ги освобождава от тези болести и често пъти спестяват тази информация на гинеколога си, но тя е много важна за едно добро лечение. Както вече ти казахме, гинекологът няма да те съди, той е там, за да ти помогне и да те предпази от болести. Лекарите не се опитват да клюкарстват, а само да те опознаят добре, за да могат да ти бъдат максимално полезни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lili-ton
преди 8 години

Чак бройката не сме я коментирали с моята гинеколожка. Иначе ме пита дали правя *** секс. Веднага ми каза, че няма нищо срамно, и даде пример, че тя самата го прави. Така, че няма срамни теми там.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия