Няколко причини да НЕ ставаш гадже с най-добрия/добрата си приятел/ка

2015-08-26 13:58:00
Няколко причини да НЕ ставаш гадже с най-добрия/добрата си приятел/ка
Снимка: iStock

Най-добрите приятели прекарват доста време заедно. Съответно се познават много добре и знаят всичко един за друг. Често се случва двама най-добри приятели от различни полове да се влюбят един в друг и приятелството им да премине във връзка. Според някои идеята не е никак лоша, други предпочитат да не смесват двата типа взаимоотношения.

 

Виж кои са според нас основателните причини, поради които не бива да ставаш гадже с най-добрия/най-добрата си приятел/ка:

 

Харесваш го, защото няма интерес към теб – много хора се влюбват в най-добрия/добрата си приятел/ка, когато никой не ги харесва и от известно време са сами. Но дали е добра идея да бъдеш с някого, само защото не можеш да си хванеш гадже?

 

 

Флиртува с теб, само когато си имаш гадже – твоят/а най-добър/добра приятел/ка започва да се закача с теб и да те сваля, когато си зает/а. Причината за това е, че той/тя не си пада по теб в действителност, просто обича флиртовете.

 

Мил/а е с теб, само когато е пиян/а – ако имаше интерес към теб, щеше да се държи мило винаги, а не само когато е под въздействието на алкохол. Напълно възможно е да се държи мило с всекиго, а не само с теб.

 

Не си пада по сериозните връзки – има е няколко по-дълги връзки, но всичките са били поддържани от дистанция, т.е гаджето му/ѝ е живеело в друг град. Явно той/тя още не е готов/а за сериозна връзка, а ти пък предпочиташ именно такъв тип взаимоотношения.

 

Не си отивате – замислял/а ли си се, че ако бяхте по-подходящи за интимни партньори, отколкото за приятели, още в началото взаимоотношенията ви щяха да прераснат в нещо по-сериозно. В този живот няма нищо случайно.

 

Притесняваш се да признаеш чувствата си – не си сигурен/сигурна дали тя/той също ки пада по теб, затова флиртовете ти приличат на закачка между приятели.

 

Той/тя се смее, когато някой ви попита дали сте гаджета – всеки път, когато това се случи, се чувстваш неловко, защото имаш чувството, че ни се достатъчно привлекателен/привлекателна за нея/него.

 

Майка му/ѝ те харесва прекалено много – в това няма нищо лошо, но се чудиш защо всеки път те гледа, сякаш ти казва „В никакъв случай не ставайте гаджета, той/тя не заслужава човек като теб“.

 

Приятели сте от години, но никога моментът не е подходящ – най-вероятно и сега не е, просто обмисляш идеята, защото ти е скучно и си нямаш гадже.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия