Как да се приготвиш за секс

2015-08-27 17:43:00
Как да се приготвиш за секс
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е много отговорен акт, който може да ти донесе куп проблеми, ако не внимаваш. Той води до нежелана бременност и болести, когато е практикуван без контрацепция, а може да доведе и до силни емоционални проблеми в някои случаи. Не бива да прибързваш със секса, а да си дадеш повече време, да обмислиш решението и да направиш още няколко важни неща.

 

Готов/а ли си емоционално? Това важи повече за момичетата, които са много по-уязвими на тази тема. Те са склонни да направят куп компромиси, да се отдадат на едно момче, само защото го харесват, но още не са готови. Това са грешки, които се случват много често. Повечето момичета признават, че са прибързали със секса и съжаляват за това. Ако смяташ, че още не е времето за тази стъпка, просто не го прави. Говори с партньора си, кажи му какво чувстваш.

 

 

Епилация. Ако вече се епилираш, супер, тогава няма какво да му мислиш. Но повечето тийнейджъри не се обезкосмяват изцяло, докато не започнат да правят секс. Това важи и за двата пола и определено е много важно. Космите в интимната област са нежелани и е добре да ги премахнеш изцяло или поне да ги оформиш в прическа. Можеш да го направиш с кола маска, с крем депилатоар или със самобръсначка. Всеки метод за обезкосмяване има своите плюсове и минуси, от теб зависи кой ще избереш.

 

Изследвания. Проблемът на повечето тийнейджъри е, че не познават добре болестите, които може да им донесе сексът. Всеки е чувал за ХИВ/СПИН и гъбички, но по-малко хора са наясно с опасностите, които крият ЧПВ, херпеса и хламидията. Това са сериозни болести, които изискват лечение, което ако не е навременно и успешно, може да доведе до тежки последици. Затова не прави секс без презерватив, ако не сте се изследвали с партньора си. Много млади хора съжаляват, че са се подвели и са правили секс без презерватив, защото са се заразили с болести. Затова ако много искаш да пробваш това усещане, трябва и двамата да си направите изследвания, които да докажат дали сте здрави.

 

Презерватив. Когато решиш да правиш секс, задължително трябва да се сдобиеш с презервативи. Много от тийнейджърите се срамуват да си купуват кондоми, изпитват притеснение какво впечатление ще оставят у фармацевта или служителя в магазина. Няма от какво да се притесняваш, това е стока като всяка друга. Погрешно е схващането и че това е „мъжка работа“ и той трябва да набави кондомите. Здравето е отговорност и на двамата, няма значение кой от вас двамата ги купува.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dreamwalker
преди 8 години

***.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия