Разпространени митове, свързани с женската сексуалност

2015-08-18 18:28:00
Разпространени митове, свързани с женската сексуалност
Снимка: Dreamstime

И мъжете, и жените смятат, че са достатъчно начетени и знаят всичко за секса, особено след като са започнали да водят полов живот. Истината е, че човек трябва да започне да се интересува по темата, преди да започне да прави секс и да продължи да го прави дълги години след това. И понеже сексуалното образование не е на високо ниво при мъжете и жените има доста митове, свързани с женската сексуалност, в които вярват и двата пола.

 

Лесно се разбира, ако партньорът ти има болест, предавана по полов път – всъщност повечето пъти симптомите трудно се виждат с просто око. А и отсъствието на видими симптоми не дава гаранция за отлично здравословно състояние. Също така е добре да се има предвид, че мъжете често са само преносигтели на инфекцията. Ако искаш да си сигурна, че гаджето ти няма никакви болести, предавани по полов път, трябва да го помолиш да си направи изследвания.

 

 

Голяма част от жените изпитват оргазъм от вагинална стимулация – за съжаление, това не е вярно. Доказано е, че цели 70% от представителките на нежния пол не изпитват оргазъм по време на секс, освен ако няма допълнителна клиторта стимулация. Затова и повечето жени не могат да свършат по време на секс, защото партньорът им не обръща внимание на клитора им, който е в състояние да ги доведе до оргазъм.

 

Жените, които фантазират за други жени, са лесбийки – сексуалните фантазии са необходими, за да може жената да увеличи възбудата си и да подобри сексуалния си живот. Но това, че си мислиш за някое секси момиче преди или по време на секс, не означава, че наистина би си легнала с нея. Нали така?

 

Лекарят сам ще попита за сексуалния ти живот, ако е необходимо – ако има нещо, което те притеснява, ти си тази, която трябва да зададе въпроси. Повечето лекари нямат достатъчно свободно време, а и не знаят как да започнат такава лична тема с някоя непозната пациентка.

 

Оралният секс не се брои за изневяра – всички форми на секс са секс, така че това извинение е просто смешно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия