Какво трябва да знаеш за видовете презервативи

2015-08-13 18:01:00
Какво трябва да знаеш за видовете презервативи
Снимка: Dreamstime

Презервативът е изключително важен, когато стане дума за секс. Много от младежите имат негативно мнение за този контрацептивен метод, просто защото не го познават добре и вярват на слухове. Има някои неща, които трябва да знаеш за презерватива, така че да намериш най-подходящия за теб/твоя партньор.

 

Презервативът е вид бариерен метод, който възпрепятства сперматозоидите да навлязат във влагалището. Той е единственото средство, което предпазва от нежелана бременност и от полово предавани болести. Някои младежи смятат, че кондомът е пречка за качествен и задоволителен полов акт. Това е градска легенда, на която много младежи вярват, а после съжаляват, защото са хванали болест или се е стигнало до бременност.

 

Има различни размери презервативи. Някои момчета се оправдават с „Презервативите са ми малки, стягат ме.“ Затова има различни размери, които можеш да намериш в аптеките или в някои магазини. Повечето масови марки също имат размери и ако погледнеш кутийката, ще видиш, че е упоменато. Освен това, има специални марки, които са разработили по-големи презервативи. Не бива да забравяш, че кондомите са много разтегливи и са направени така, че да стават на различни размери пениси.

 

 

Дебелина. „Нищо не усещам“ е другото оправдание на момчетата, които не искат да сложат презерватив. Затова производителите са измислили и по-тънки презервативи, които се различават от обикновените. Кои ще използваш с партньора си, зависи само от вашите предпочитания. И едните, и другите са еднакво здрави.

 

Материал. Повечето презервативи са латексови. Материалът, от който са направени, винаги е упоменат на опаковката. Има хора, които са алергични към латекс, затова се произвеждат и кондоми от друг материал – полиуретан. Те са чудесно решение при нетърпимост към латекса.

 

Презервативи за повече удоволствие. Има и кондоми, които са създадени с идеята за повече взаимно удоволствие. Те са с изпъкнали частици по тях, може да са ивици, точки или други фигурки, създадени за повече стимулация на G-точката. Те не се харесват на всички дами и е хубаво, ако искаш да изненадаш гаджето си, да имате под ръка и нормален презерватив, за всеки случай.

 

Презервативи с различни вкусове. Почти всяка марка предлага и такива – някои са с традиционни вкусове, като плодове, например. Има и други, които са с по-странни аромати като различни коктейли или ванилия, какао и други.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия