Как да различиш признаците на ранна бременност от ПМС

2015-08-12 17:57:00
Как да различиш признаците на ранна бременност от ПМС
Снимка: freedigitalphotos.net

Предменструалният синдром е проблем за много момичета. Това е дискомфортът, който чувстваш преди менструация. Може да е болка, глад, депресия и още куп симптоми. Повечето момичета сами казват, че през тези дни се чувстват ужасно и не понасят това време от месеца. Но понякога момичетата чакат с нетърпение да настъпи времето за менструация, защото така се убеждават, че не са бременни. Знаеш ли, че някои симптоми на бременност много приличат на предменструалния синдром? Как да ги различиш?

 

Болка в гърдите. Вероятно всеки месец усещаш дискомфорт в областта на гърдите, преди менструация. Някои момичета описват усещането като „стягане“, други признават, че за тях това е болка, появява се и подуване. С идването на кръвотечението, тези симптоми отслабват. При ранна бременност гърдите се увеличават на размер, стават много чувствителни, появяват се и тъмни кръгове около ареолите на зърната.

 

 

Кървене. Този симптом на ранна бременност може да е много подвеждащ, защото понякога се появява кървене, което прилича повече на зацапване. Той се проявява между 10 и 14 ден след зачеването и течението не е силно, а цвета му е блед, розов или кафеникав. Ако забележиш такова течение, а не менструален цикъл, определено има защо да посетиш гинеколога си.

 

Гадене. Сутрешното гадене е сигурен симптом, че си бременна. Той не е задължителен при всички жени или при всяка бременност, но е много често срещан и неприятен. Ако усещаш, че сутрин ти се гади или повръщаш, направи си един тест за бременност.

 

Липса на апетит или глад. Бременността на всяка жена е индивидуална, както и предменструалния синдром. При някои дами преди менструация се наблюдава усилване на апетита, при други – липса на такъв. За всичко това са виновни хормоните, които наистина бушуват в периода на ранната бременност. Затова е много трудно да разбереш дали си бременна, или просто скоро менструацията ти ще дойде.

 

Спазми. Те са едно от най-неприятните неща по време на менструация, защото причиняват болки. Някои момичета признават, че не могат да не пият обезболяващи, защото спазмите са много силни. При ранната бременност също има спазми, болки в кръста и корема. Те са много сходни с тези при ПМС и могат да бъдат объркани.

 

Ако имаш някакви съмнения, че можеш да си бременна, направи си тест още на първия ден след закъснението. Повтори теста ден-два след това, за да си сигурна, че всичко е наред.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kaRamella
преди 8 години

При всички е различно. Не съм имала такива проблеми


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия