На почти всяко момиче ѝ се е случвало поне веднъж в живота да бъде изоставено и да трябва да преодолее гаджето си. В такъв момент човек е склонен да промени начина си на мислене и да обърне внимание на негативните неща, които са се случили във връзката, за да може по-лесно да я преживее. Виж кои са най-често използваните лъжи от жените, когато трябва да преодолеят раздялата:

 

Неговите недостатъци са силно преувеличени – когато една жена не може да бъде с един мъж, тя започва да обръща голямо внимание на неговите недостатъци и да се самоубеждава, че той не е достоен за нея.

 

 

Втълпяваш си, че си го преодоляла – не сте се чували известно време и в един хубав ден, незнайно по каква причина, той решава да те потърси. Ти правиш всичко възможно да изглеждаш спокойна и дори незаинтересована от неговото обаждане, но вътрешно всичко ти се е свило и едвам успяваш да удържиш гласа си да не се разтрепери. Няма как да излъжеш него или себе си, че си го преживяла, ако наистина не си.

 

Отричаш чувствата си към него – когато човек разбере, че не е желан от някого, когото обича, той започва да отрича и своите чувства към него. На въшен вид го докарваш като ледена кралица, която го е използвала и вече не се интересува от него, но вътрешно гориш от желание да го прегърнеш и целунеш.

 

Правиш се, че той не съществува – толкова си разочарована от него, че ти се иска да изтриеш всички спомени, които имате заедно. Мислиш за него често, но се стараеш да си наложиш да не го правиш. А колкото повече се стараеш, толкова повече мислиш за него. Може да изтриеш телефонния му номер, да го блокираш във Facebook, skype и т.н., но все още ти е трудно да го изтриеш от мислите си.

 

Залъгваш се, че не си искала да имаш нищо сериозно с него – до онзи ден си си правила планове да бъдете заедно цял живот и да имате куп дечица, а към днешна дата се опитваш да се самоубедиш, че ти не си искала сериозна връзка с него и взаимоотношенията ви са били неангажиращи.

 

Мислиш си, че може да останете приятели и да правите секс от време на време – това е възможно, само ако ти нямаш чувства към него. При положение, че все още не си го преживяла, поддържането на сексуални взаимоотношения само ще те нарани и ще удължи агонията ти. По-добре си намери ново гадже или друго момче, с което да правиш секс без чувства.

Автор: Ралица Солакова