Храните, които НЕ бива да ядеш на първа среща

2015-07-17 11:58:00
Храните, които НЕ бива да ядеш на първа среща
Снимка: iStock

Първата среща е преживяване, което плаши както мъжете, така и жените. Много е важно човек да направи добро впечатление, за да може нещата да прераснат в сериозна връзка. Освен как ще се облечеш и държиш, от значение е и какво ще си поръчаш в ресторанта. Сигурно не ти е минавало през ума, че това е важно, но наистина има храни, които трябва да отидат в класацията „Забранени храни за първа среща“. Кои са те?

 

Чесън – най-вероятно си се досетил, че е добре този зеленчук да не присъства в ястията, които си поръчваш, защото и най-скъпите дъвки няма да те спасят от неговата миризма. Дори човекът, с когото си на среща, да си яде спокойно чесън, ти по-добре го пропусни, за да ти е спокойно.

 

 

Салата – няма нищо лошо да си поръчаш салата, но избягвай тези, в които има марули и всякакви зелени листни зеленчуци, които могат да ти застанат на зъбите и да те поставят в неудобна ситуация. По-добре си избери нещо, което е нарязано добре и няма риск да се омажеш или да ти застане между зъбите.

 

Царевица – ако е ронена, няма проблем. Но яденето на кочан царевица с ръце не е препоръчително да става на първата ви среща. Представи си се отстрани – хванал си царевицата здраво, ядеш, соковете се стичат от устата ти и вадиш зрънцата, които се мушкат между зъбите ти. Не е готина гледка, нали?

 

Спагети – ако не си истински специалист в яденето на спагети, по-добре си избери друг вид паста. Повечето хора се омазват доста, докато ги консумират, затова е препоръчително да не рискуваш.

 

 

Стриди – те са известен афродизиак и това го знае всеки. Така че, ако си поръчаш стриди, човекът, с когото си на среща, най-вероятно ще реши, че искаш да правиш секс с него в края на вечерта. Може би наистина ти се въртят такива мисли в главата, но това не означава, че трябва да го показваш, поръчвайки си стриди.

 

Скариди – неприятното при тях е, че трябва да ги чоплиш, за да ги ядеш. Другото, което е, че скаридите са доста миризливи и дълго време ще се усеща техния аромат. А и, ако заведението не е достатъчно добро, най-вероятно няма да ти донесат мокри кърпички и лимон, с които да неутрализираш миризмата от пръстите си.

 

Нездравословни храни – не, не е нужно да го/я впечатляваш, като си поръчваш само здравословни храни и напитки, но избягвай консумацията на шницели, бургери и т.н., защото в тях има сосове и меса с неясен произход и срок на годност, които могат да се отразят зле на стомаха ти и да те изпратят засрамен бързо-бързо у дома. А ти искаш вечерта да завърши с човека, с когото си на среща, а не в тоалетната, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия