5 неща, които младите момичета трябва да знаят за любовта

2015-06-22 20:02:00
5 неща, които младите момичета трябва да знаят за любовта
Снимка: iStock

Любовта е един от най-големите проблеми на всеки тийнейджър. Тя носи щастие, но и много тъга. Понякога си мислиш, че би било по-добре ако не изпитваш чувства и не се влюбваш, защото не страдаш по този начин. Но с времето и с опита ще разбереш много неща за любовта. Кои са нещата, които младите момичета трябва да знаят за любовта?

 

Защо се тревожиш? Някои момичета изпитват силно притеснение от факта, че никога не са си имали гадже или никога не са се влюбвали. В един момент започват да си мислят, че нещо не им е наред и имат някакъв проблем. Всъщност нищо ти няма, просто си внушаваш. Това, че нямаш гадже не те прави смотана, а и принцът на бял кон няма да дойде и да ти позвъни на входната врата. Ти трябва да го срещнеш сама. Излизай, срещай се с нови хора, общувай.

 

 

Животът е честен, просто той има различна дефиниция за честност. Много хора смятат, че животът не е честен. Понякога толкова се разочароваш, че не можеш да повярваш защо това се случва именно на теб. Но може би така трябва да стане. Срещнала си момче, влюбили сте се и всичко е страхотно, докато не разбереш, че той е имал паралелна връзка? Със сигурно много страдаш, но си помисли дали наистина искаш такъв човек до себе си? Премисляй нещата от две и повече страни.

 

Обичай себе си. Никога не бива да се подценяваш и да имаш лошо мнение за себе си. Така няма да привлечеш любовта в живота си, нито ще станеш по-привлекателна за мъжете. Трябва да си уверена и да изпитваш любов към себе си. Само тогава ще се чувстваш наистина добре.

 

Спри да поливаш увехналото цвете. Вероятно си мислиш, че любовта, която изпитваш в момента е единствената. Той е единственият и никога няма да обичаш повече, отколкото сега. Прекрасно е да имаш такова усещане за безкрайност, но са много редки случаите, в които една двойка се събира още в тийнейджърска възраст и остава заедно завинаги. Ако вече не го обичаш по същия начин и нещо се е променило, е време да си признаеш и да спреш да се заблуждаваш, че винаги ще се обичате.

 

Материалното не е всичко. За съжаление, много момичета искат да живеят в лукс, но избират лесния начин. Харесва им да имат богато гадже, което да ги глези и да им купува подаръци. Но не бива това да ти бъде цел. Не се хващай с някое момче, само заради парите му. После много ще съжаляваш, защото без любов, една връзка е взаимно използване. Той се любува на красотата ти, ти на парите му. Този мъж ще се отнася с теб като с вещ, а не като с равнопоставен партньор.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tonybadams
преди 8 години

Много лесно се бърка Любов с емоция.Първоначално е пркрасно да се харесате взаимно с някого.Но човека до теб е просто едно огледало.Ако досега не си се оглеждала в своето огледало по-добре не се оглеждай в чуждо


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия