Защо през главата ти все още минават мисли за бившето гадже [част първа]

2015-06-10 20:01:00
Защо през главата ти все още минават мисли за бившето гадже [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Мислиш ли си често за бившето гадже? Отначало ще кажеш, че изобщо не се сещаш за него, нито те интересува как е. Но ако трябва да бъдеш честен/на и се замислиш, ще си признаеш, че се замисляш за него/нея. Защо?

 

Все още се движите в един и същи приятелски кръг. Всъщност в една дълга връзка е много трудно да се каже кои приятели са на единия партньор и кои на другия. Разбира се, че приятелите от детството винаги ще са на твоя страна, но останалите, с които сте се запознали, докато сте били гаджета, ще е трудно да се определи дали са твои, или негови/нейни. Това означава, че излизате с тях, срещате се, а всичко това носи много спомени. Ако наистина искаш да забравиш бившето гадже, трябва да мине доста време или да се отдалечиш от компанията.

 

Любим ресторант. Това може да бъде известна верига за бързо хранене или просто малко ресторантче в града ви, където сте свикнали да хапвате често. Поръчвали сте винаги любимото си ястие и сега само, когато минаваш от там усещаш една липса и празнота. А ако влезеш в заведението, сякаш то не е същото без гаджето ти.

 

„Бях тук преди една година“. Но с бившия/бившата. Едно място може да напомня страшно силно за един човек. Особено ако това място е било свързано с прекрасен спомен от почивка или екскурзия. Странно е, когато се върнеш на такова място, защото всичко напомня за него/нея, макар да е минало толкова много време.

 

Все още го срещаш. Нормално е да се срещате случайно, ако живеете в един град. Това не означава, че той/тя те преследва или че търси контакт с теб. Просто се случва понякога. Но не бива да го приемаш като знак или като нещо по-специално. Не е учудващо, че се сещаш за бившето гадже, когато ненадейно се натъкнеш на него, докато отиваш на училище или обикаляш града с приятели.

 

Социалната мрежа. Тя играе много важна роля в днешните взаимоотношения. Ако вече не сте приятели във Facebook, значи по-трудно ще научаваш информация за бившия/та. Но някои тийнейджъри смятат, че не е добра проява да изтриеш бивше гадже, защото това означава, че още страдаш за него. Затова те остават приятели в социалната мрежа и така постоянно получават информация какво се случва с него/нея.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия