Как да освежиш връзката си, за да не се стигне до раздяла

2015-05-15 12:30:00
Как да освежиш връзката си, за да не се стигне до раздяла
Снимка: Dreamstime

Да имаш дълга връзка е хубаво нещо, но за да върви всичко помежду ви, трябва и двамата да полагате необходимите усилия. Колкото повече време сте заедно, толкова по-голям е рискът романтиката помежду ви да се изпари. Това обаче не бива да се случва, ако искаш да се чувствате добре заедно. Ако все пак усещаш, че нещата вече не са както преди, не се шашкай. Случва се при всички двойки, които са дълго време заедно. Има няколко неща, които ще ти помогнат да върнеш романтиката и близостта помежду ви:

 

Обърни внимание на хобито на половинката си – всеки човек има нещо, което обича да прави. Не е нужно двамата да правите всичко заедно, но е добре от време на време да правиш това, което доставя удоволствие на партньора ти. Ако той обича да ходи на риба – отиди с него. Ако тя обича да кара колело – карайте заедно. Половинката ти със сигурност ще остане очарована, че ще правите нещо заедно, което тя обича.

 

 

Не прекалявай с употребата на смартфона си – в днешно време не е странно да видиш двама влюбени, които седят един до друг, но вместо да си говорят, да се гушкат или целуват, те ровят в мобилния си телефон. Незабелязано технологиите ни разделечават един от друг. Не допускай това да стане!

 

Увеличи физическия контакт – с течение на времето все по-рядко се държите за ръце, гушкате се, целувате се и правите секс. Това е нещо нормално, но не бива да става прекалено. Опитай се да възвърнете нуждата от ласки. Хващайте партньора си често за ръка, целувайте го за „Здрасти” и „Чао”, гушкайте се, когато сте на кино и правете секс редовно.

 

Спортувайте заедно – добре е да поддържате физическата си форма на ниво. Всеки си има свой начин на спортувате, но това не пречи от време на време да тренирате заедно. Може да отиде на фитнес, да плувате, да тичате в парка или да си изберете друга физическа дейност. Няма значение как, важното е да горите калории и да сте заедно.

 

Излезте на среща – хубаво 1-2 пъти месечно да излизате някъде навън само двамата и да се наслаждавате както на собствената си компания, така и на вкусната храна. Не е нужно мястото да бъде официално, важното е да сте заедно и да хапнете нещо вкусно.

 

Гушкайте се нощно време – повечето двойки спят прегърнати нощно време, поне в началото на връзката си, но с течение на времето всеки си иска своето лично пространство. Специалистите препоръчват да намирате начин да се докосвате, дори когато спите. Ако ви е топло да спите прегърнати, то поне се дръжте за ръце.

 

Отидете на почивка – набележете си място, където отдавна искате да отидете, и си откраднете няколко дни само за вас. Разгледайте интересни забележителности и си починете хубаво, заслужавате го. Това ще подейства освежаващо на връзката ви.

 

Правете си комплименти – комплиментите не служат само за свалка, те трябва да бъдат част и от връзката ви. Кажи на любимия си човек колко много го обичаш, направи му комплимент, ако има нова дреха или направи нещо добре. Просто се научи да оценяваш положителните качества на половинката си и често ѝ прави комплименти.

 

Ходете на двойни срещи – при много двойки се наблюдава тенденцията партньорите да предпочитат да прекарват времето си сами, а не с други хора. В началото това е нещо нормално, но с течение на времето се отразява негативно върху взаимоотношенията ви. Затова е добре често да излизате с приятели.

 

Флиртувайте – ако обичаш да флиртуваш, но си имаш сериозна връзка, не се притеснявай, няма нужда да се отказваш от флиртовете. Може спокойно да се закачаш с половинката си. Изпращай ѝ закачливи SMS-и, казвай ѝ нещо палаво в ухото, когато сте с други хора, оставяй ѝ романтични бележки в джобовете на дрехите. По този начин определено ще направиш връзката ви по-романтична.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия