Грешките, които допускат двойките

2014-12-02 18:02:00
Грешките, които допускат двойките
Снимка: freedigitalphotos.net

Да си обвързан изобщо не е лесно, особено при тийнейджърите. Понякога една сериозна връзка може да донесе много щастие на двама души, но може и да ги съсипе от страдание. За да се разбирате по-добре с гаджето, трябва да имате някои неща предвид. Сега ще ви разкажем повече за най-честите грешки, които двойките допускат.

 

Фокусирате се повече върху лошото, отколкото върху хубавото. Няма как всичко да е прекрасно и да върви по вода. Съвсем нормално е да има възходи и спадове, както във всичко в живота. Не се притеснявайте, ако се скарате с партньора или разберете, че той не е толкова перфектен, колкото е бил в първите три месеца от връзката ви. Затова се стремете да се фокусирате повече върху положителните страни и хубавите моменти. Иначе рискувате да сте постоянно нещастни и мрънкащи, а в това няма смисъл.

 

Вярвате, че всичко ще бъде както в началото. В началото на всяка връзка всичко е прекрасно и нещата вървят изключително гладко. Но след първите няколко месеца сякаш се събуждате и започвате да гледате по-критично на човека до себе си. Това е съвсем нормално. Нормално е да ставате по-привързани и да има по-малко страст. Нормално е да виждате негативите у партньора, да го опознавате още по-добре и да откривате недостатъците му.

 

Взимате нещата навътре. Помислете си дали не приемате всичко прекалено лично. Понякога човек е изнервен, няма настроение или просто няма желание за нищо. В тези моменти не означава, че партньорът ви не ви обича, не иска да е с вас или има любовник/любовница. Не приемайте това твърде лично, вероятно е временно състояние, провокирано от стрес, проблеми или други фактори. Не изпадайте в паника, гушнете половинката си и постойте така. Това би помогнало повече от мрънкането и хилядите въпроси „Да не би да има друг/а?“.

 

Не давате пространство на партньора си. Това е голяма грешка и не бива да се обсебвате прекалено един от друг. Рискувате да си омръзнете, да се задушите и да съсипете отношенията си. Когато тя е с приятелки, не ѝ звънете на всеки половин час и не ѝ пишете постоянно. Тя има нужда от обикалянето по магазините, клюкарстването с приятелки и други типично женски дейности. Когато той каже, че излиза с компанията, за да гледа мач, вероятно наистина ще го направи. Недейте да настоявате да остане с вас, нито му звънете през няколко минути. Вместо това се разберете да излезете поотделно, всеки със своите приятели. После се вижте и си разказвайте.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия