Няколко причини гаджето ти да те ревнува

2015-05-13 16:38:00
Няколко причини гаджето ти да те ревнува
Снимка: thinkstockphotos.com

Човек колкото и голямо самочувствие да има за себе си, колкото и да вярва на половинката си, понякога се случва да изпитва ревност с или без повод. И на теб ти се е случвало, нали? Кога най-често се появява чувството на ревност у влюбения?

 

Когато предпочиташ да излезеш с приятел/ка вечерта – и двамата сте свободни, но ти предпочиташ да прекараш свободното си време с някой/някоя приятел/ка, а не с него/нея. Разбира се, всеки трябва да си има лично пространство и време, в което да е с приятелите си, но това не означава, че гаджето ти няма да изревнува.

 

 

Сравняваш го/я с бившия/бившата – няма човек, който да не се издразни, когато му се случи нещо такова и е нормално. Старай се да не говориш за бившите си гаджета, още по-малко да правиш някакви сравнения между настоящето и някое от бившите. Излишно е и единственото, което може да постигнеш, е напрежение помежду ви.

 

Флиртуваш с други – всеки го прави малко или много, но е добре да не го правиш пред гаджето си, защото няма как то да остане безразлично към твоето поведение. Първо, гаджето ти ще изревнува адски много и второ, ще подрониш авторитета му пред останалите, а никой не иска да бъде унижаван публично.

 

Често закъсняваш – никой не обича да чака. В последно време все по-често закъсняваш и гаджето ти започва да се чуди къде ходиш преди това, та всеки път не успяваш да стигнеш навреме. Може в последно време просто да не успяваш да организираш времето си, но в главата на половинката ти се въртят много по-лоши сценарии, свързани с изневери. Затова не се учудвай, че всеки път, когато закъснееш, той/тя ти задава десетки въпроси и се съмнява, че си бил/а на училище/работа или някъде другаде, където твърдиш.

 

Смееш се на шегите на друг/а – няма нищо лошо да се забавляваш в компанията на други хора, но всеки би се почувствал мъничко засенчен, ако любимият му човек се смее на шегите на друг/а. Това важи най-много за мъжете, които обичат да впечатляват дамите именно с чувството си за хумор. Няма как да не му стане криво, ако искрено се забавляваш на смешните истории на друг мъж.

 

Отиваш на купон сам/а - не е нужно да сте като „дупе и гащи“, затова е добре от време на време да ходиш на партита без него/нея. Но знай, че той ще ревнува изключително много и ще си представя какво ли не. Това обаче не е твой проблем, ти отиваш там, за да се забавляваш, а не за да изневеряваш, пък какво си мисли той/тя вече е друг въпрос.

 

Даваш му/ѝ за пример друг/а - хубаво е човек да се възхищава на хора, които заслужават това, но когато даваш за пример някой друг, гаджето ти може да изревнува. Нормално е той да се почувства зле, ако кажеш, че друг мъж е по-голям кавалер от него или на нея да ѝ стане криво, ако ѝ кажеш, че твоя приятелка се облича по-хубаво.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия