Когато гаджето ти си има най-добър/добра приятел/ка и ти умираш от ревност ...

2014-11-28 13:45:00
Когато гаджето ти си има най-добър/добра приятел/ка и ти умираш от ревност ...
Снимка: thinkstockphotos.com

Колкото и да не ни се иска, всеки човек изпитва ревност. Някои повече, други по-малко, но всеки познава това чувство, особено когато е влюбен. Ревността е емоция, която се свързва с негативни мисли и чувство на несигурност, страх и притеснение относно загуба на любимия човек. Ревността често е смес от няколко чувства като гняв, тъга и понякога дори отвращение. Тя е различна от завистта, защото се отнася за някого, който човек се страхува да загуби, а завистта е желанието да имаш нещо, което не е твое.

 

Във всяка една двойка ревността присъства. При някои тя е силно изразена, при други е в границите на нормалното, а при трети почти не се забелязва, но все пак съществува. Често партньорите ревнуват гаджето си от негов близък приятел. Те не знаят как да се държат в присъствието на този човек и отстрани изглеждат ревнивци, които са готови да скапят своето настроение и това на околните, само защото не могат да приемат факта, че половинката им може да бъде близък и с друг човек, освен с тях.

 

 

Има ли смисъл да се отнасяш с нейния/неговата приятел/ка като с потенциална заплаха? Като със съперник/ца?

 

Ако не искаш да навредиш на връзката си и да оставиш лошо впечатление в своята половинка и околните, трябва да се държиш на ниво. Забрави за грозните сцени на ревност и опитите ти да сложиш край на приятелството им, като ги скараш.

 

Дръж се възпитано и покажи на този човек, че с гаджето ти те сте в идеални отношения и няма възможност да ги развали, ако има такива планове. Ако той праща картичка за рождения ден, подпиши се и ти отдолу, за да не забравя, че вие сте двойка. Когато имат среща, може да пратиш, освен поздрави, и нещо, което той ще трябва да предаде – книга, списание и т.н. Понякога дори сам/а може да предлагаш на половинката си да излизате тримата заедно или в компанията на още хора.

 

Много е важно да се държиш на ниво и да не превърнеш ситуацията в състезание за вниманието на гаджето ти. Все пак половинката ти е с теб, а не с него/нея, така че има ли смисъл да се притесняваш? Ревността е в състояние да развали връзката ти, но не и да подобри взаимоотношенията с гаджето, ако те са тръгнали да се скапват. Затова, ако той/тя има интерес към нея/него, твоята ревност няма да помогне и да промени ситуацията.

 

Ако имаш възможност, сприятели се с въпросния човек. Излизайте само двамата/двете, говорете си, споделяйте си. Това ще ти даде възможност да видиш що за човек е, а и да осъзнаеш, че той/тя няма интимни намерения към гаджето ти, просто обича да си комуникира с него, защото той/тя е наистина страхотен човек.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия