Разбери защо гаджето ти ти е изневерило

2015-05-11 12:46:00
Разбери защо гаджето ти ти е изневерило
Снимка: thinkstockphotos.com

За съжаление, в днешно време все повече хора си изневеряват и сякаш това е станало нещо нормално. Взаимоотношенията между мъжете и жените не са никак лесни, а една изневяра ги прави още по-трудни. За да бъде една връзка здрава и изпълнена с щастие, трябва да има баланс, а той определено се постига трудно. За това при някои двойки идва момент, когато единият от двамата партньори „кривва от правия път“ и изневерява. Защо се получава това?

 

Очаквания – йогата ни учи да живеем без очаквания, но повечето хора не могат да се научат на това и имат очаквания за всичко – за работата, за приятелите, за връзката си и т.н. Много хора се разочароват, защото имат едни очаквания от хората около себе си, а те реагират по съвсем друг начин. Колкото повече очаквания имаш към партньора си, толкова по-голям е шансът той да те разочарова рано или късно. За да бъде връзката ти здрава и изпълнена с щастие, трябва да сведеш до минимум очакванията си към своята половинка. Хората, които са щастливи заедно, си имат доверие и осъзнават, че всеки човек е различен и не могат да очакват от някого да реагира в дадена ситуация като тях. Приемайки факта, че всеки си има своята индивидуалност, животът ти ще стане по-приятен и лишен от отрицателни емоции.

 

 

Обвинения – когато на човек не му се оправдаят очакванията, той започва да обвинява хората около себе си за това. Всеки от нас е свикнал да търси вината у околните, а не у себе си. Често обаче обвиненията, които отправяме към другите, са заради нашето поведение, а не заради тяхното. А и когато обвиняваш някого, ти му показваш, че му нямаш доверие и не си даваш възможност да видиш отстрани своето поведение и да разбереш, че когато има проблем, обикновено за това са виновни и двамата партньори.

 

Анализиране – хората, които са преживели разочарования, имат склонността да изживяват връзките си с главата, а не със сърцето. Те правят анализи на всичко, което им се случва с партньора, вместо да погледнат общата картина. Това свръханализиране може да доведе до сериозни проблеми във взаимоотношенията, затова по-добре се радвай на връзката си, отколкото да се чудиш как да издавиш под вола теле.

 

Разбиране – някои хора са склонни да не проявяват никакво разбиране. Затова преди да помислиш каквото и да е било за партньора си, помисли за своето поведение. Голяма част от хората не осъзнават, че думите и действията, които чуват и виждат, са в отговор на техните собствени думи и действия. Така че първо погледни себе си, а после съди половинката си (ако изобщо има за какво).

 

Съдене – има хора, които са склонни да съдят околните прекалено бързо. Това е груба грешка, която не бива да допускаш. Никой човек не е склонен никога, ама никога, да осъди някого на 100% правилно. Човекът е толкова многопластов образ, че просто няма как да имаш абсолютно правилно мнение за него, което да отговаря на истинската му същност. Вместо да съдиш, по-добре опознай човека до себе си и разбери защо реагира по определен начин в дадени ситуации.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия