Защо жените харесват цял живот един и същи тип мъже и само се оплакват?

2015-04-28 12:30:00
Защо жените харесват цял живот един и същи тип мъже и само се оплакват?
Снимка: Dreamstime

Много жени казват, че всички мъже са еднакви. Но възможно ли е това? Истината е, че мъжете са различни един от друг и то доста, просто дамите цял живот си падат по един и същи типове. Защо представителките на нежния пол винаги избират един и същи тип мъже?

 

Повечето хора правят своя избор в любовта несъзнателно. Може да харесваш едни и същи мъже, защото търсиш нещо определено, но без да осъзнаваш това. Жените, които все си падат по женени мъже или такива, които живеят далеч от тях, обикновено имат страх от обвързване. Тези, които харесват господа, които пият честичко и прекаляват с алкохола, нямат достатъчно самочувствие за себе си и търсят начин да покажат на околните, че те са тези, на които може да се разчита. Дамите, които си падат по неверници, искат да докажат на себе си, че на мъжете никога не може да се разчита.

 

 

За добро или лошо, малцина са тези, които срещат любовта на живота си от първия път. Повечето мъже и жени преминават през няколко връзки, преди да срещнат половинката си. Това не означава, че те не обичат и не се влюбват и преди това, просто истинската любов идва с времето, когато човек е готов и има достатъчно опит, за да задържи човека до себе си и двамата да имат пълноценна връзка. С всяка нова връзка човек научава все повече и повече за себе си. Затова не се тормози, ако всеки път любовният сценарий е един и същ. Истинската любов ще дойде, когато се помириш със себе си и се научиш да се обичаш такъв, какъвто си.

 

Хората знаят, че любовта прави живота по-хубав, когато е споделена, разбира се. Затова всеки несъзнателно търси в нея уникалното щастие, което да успее да ги излекува от негативните емоции, проблеми и разочарования. Когато човек е влюбен, той се чувства добре в кожата си и е уверен във възможностите си.

 

Много хора често попадат в ситуация, в която виждат, че правят нещо нередно и това няма да доведе до нищо хубаво, но въпреки това продължават и не могат да се спрат. Това показва, че избираме партньора си несъзнателно и въпреки опасенията, които имаме. Причината се корени в детството и в родителските взаимоотношения, които сме наблюдавали, докато сме пораствали.

 

Ако във всяка връзка ти изневеряват и ти прощаваш, най-вероятно единият от родителите ти е имал същото поведение и ти от малък/малка знаеш, че не може да имаш пълно доверие на партньора си и тези изневери не са нещо неочаквано за теб, напротив, по този начин ти затвърждаваш своя песимизъм.

 

Ако пък във всяка връзка си с човек, който не показва любовта си към теб, възможно е да не знаеш какво е бащина/майчина обич и да си свикнал да живееш в емоционално незадоволена жажда.

 

За да бъде човек истински щастлив, той трябва да бъде в хармония със себе си, да се обича и да умее да прекарва свободното си време добре в своята компания. Хората допускат грешката да търсят своето щастие в лицето на друг. Това обаче няма как да стане. Не бива да допуснеш да бъдеш щастлив, само ако някой е твой партньор. Бъди щастлив сам със себе си, а после бъди още по-щастлив, като прекарваш времето си с човек, когото обичаш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия