Какво да правиш, ако гаджето ти е ужасен ревнивец

2015-03-25 11:21:00
Какво да правиш, ако гаджето ти е ужасен ревнивец
Снимка: thinkstockphotos.com

Да си имаш ревниво гадже определено не е лесно и приятно нещо. Той те ревнува от всичко и от всички, с или без повод. Ако обаче държиш на него и искаш да живееш с този негов недостатък, трябва да знаеш какво да правиш, когато сте заедно.

 

Много е важно да знае, че наистина го обичаш и държиш на него. Всяка доза несигурност от негова страна провокира ревността му. Подбирай внимателно приятелите си. Опитвай се да не оставаш насаме със симпатични и популярни момчета заради които може да те ревнува. Ако той явно ти показва, че не му е приятно да излизаш толкова често с приятелите си, кажи му, че за теб той е единствен и обичаш само него.

 

За да му помогнеш да се справи с ревността си към приятелите ти, трябва да го взимаш често с теб, когато излизате. Така той ще ги опознае и сам ще разбере, че сте просто приятели и не правите нищо лошо, като се виждате. Ако обаче има някое момче от компанията, което си пада по теб, по-добре не взимай гаджето със себе си, защото така само ще затвърдиш подозренията му, че има нещо, макар и не от твоя страна.

 

 

Когато сте в компания, трябва да му отделяш достатъчно внимание. Често момчетата ревнуват и от собствените си приятели. Затова, когато излизате заедно, обръщай внимание на гаджето си и гледай да не прекарваш прекалено много време с някое друго момче, без значение дали му е като брат или не. Ревнивите момчета ревнуват от всеки!

 

На ревнивнците също не им е лесно. Те осъзнават слабостта си, но не могат да я контролират. Затова, вместо да му се сърдиш, че те ревнува, помогни му да се справи с проблема си. Кажи му колко много го обичаш, колко държиш на него, как искаш да прекарваш свободното си време с него и т.н. Това със сигурност ще го успокои и ще върне усмивката на лицето му.

 

Когато някое момче започне да флиртува с теб и гаджето ти е наблизо, тактично се отдалечи и помоли приятеля си да те отърве от този „досадник“. Момчето, което флиртува с теб, може да е хубаво и да не е никак досадно, но това няма значение. Важното е гаджето ти да види, че теб флиртовете не те интересуват и имаш нужда само от него.

 

За да покажеш на гаджето си, че закачките между приятели от противоположния пол могат да бъдат безобидни и невинаги показват интерес, помоли 1-2 твои приятелки да се закачат с него. Така той ще види, че тези неща са нормални и няма за какво да се притеснява, когато някое момче те заговори или каже нещо смешно, за да те разсмее.

 

Ревнивците имат нужда да знаят, че всички са наясно, че сте двойка. Затова показвай чувствата си към него на публични места. Няма нужда да се качиш на високо и да извикаш колко много го обичаш (въпреки че, ако ти се струва идеята яка, той също ще се изкефи), но може да го държиш за ръка и да го целуваш от време на време. Разбира се, трябва да се държите прилично, когато сте на публични места, но целувките и прегръдките са в реда на нещата.

 

Когато си навън с приятели и той не е с теб, обади му се. Това не означава да не обръщаш никакво внимание на компанията си и да си постоянно на телефона или онлайн, за да си чатите, но може да му се обадиш 1-2 пъти, за да му покажеш, че мислиш за него и ти липсва.

 

Много е важното, каквото и да правиш, той да не разбира, че имаш тактика и го правиш, за да излекуваш ревността му. Това няма да го направи щастлив, напротив, ще се почувства още по-тъпо от преди. Затова внимавай, когато работиш в насока излекуване на неговата ревност. Но най-важното е ти да се чувстваш добре във връзката си. Ако ревността му ти идва нанагорно и ти е писнало да се съобразяваш с кого, кога и по колко пъти ще се чуваш и виждаш, седнете и поговорете. Кажи му, че разбираш проблема му, че най-вероятно има причина да ревнува и да няма доверие в хората, но ти не правиш нищо лошо и не искаш да носиш бреме, което не е твое. Помоли го да овладее емоциите си по един или друг начин и ако не виждаш развитие - разделете се. Все пак не можеш да си негова пленница и да загубиш приятелите и социалния си живот заради неговата ревност.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия