Как да се справиш с враждебно бивше гадже [част втора]

2015-03-25 19:31:00
Как да се справиш с враждебно бивше гадже [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои бивши гаджета могат да бъдат много досадни и да се бъркат там, където не им е работа. За съжаление, много хора не искат да приемат, че вече всичко е свършило и е крайно време да продължат напред. Затова започват да те търсят, да те обвиняват за куп неща, да плетат интриги и да лъжат общите ви приятели. Как да се справиш с това гадже?

 

Внимавай на кого се доверяваш. Повечето хора ще започнат да коментират връзката ти и да говорят зад гърба ти. Някои общи приятели ще се окажат, че не са на твоя страна и нещата доста ще се объркат. Трябва да внимаваш на кого се доверяваш и да не разказваш много подробности на хора, които не са ти близки. Така рискуваш бившето ти гадже да плете интриги, да се изкара светец/светица и да те злепостави пред приятелите ти. Най-добре е да не даваш много обяснения и да запазиш истината само за теб и най-близките ти хора.

 

Ако нещата станат твърде сериозни, потърси полиция. Има един момент, в който вече нещата придобиват по-сериозен характер. Ако получаваш заплахи, налаган ти е тормоз по телефона, на теб или на твоите близки, ако изпитваш страх, тогава потърси помощ от полицията. Можеш да си издействаш ограничителна заповед или да изплашиш бившето гадже, което ще се кротне, като разбере, че са се намесили и силите на реда.

 

Разкажи всичко на новото си гадже. Време е да споделиш за всичко, което се случва, за да не станат неочаквани проблеми. Няма смисъл да криеш от сегашния си партньор, че бившето ти гадже все още е лудо по теб. Така ще избегнеш нови проблеми с настоящето ти гадже, което може да си помисли, че отношенията ти с екс-партньора не са приключили.

 

Нека бившия/бившата да разбере, че имаш нова тръпка. Дори да не изпитваш чувства към никого в момента и да си нямаш гадже, това няма значение. Важното е да накараш натрапника да те остави намира. Смени статуса си в социалната мрежа и се постарай той/тя да го види. Също така можеш демонстративно да се появиш на любимото му място с новото си гадже или просто добър приятел/ка, който да изиграе тази роля.

 

Не позволявай на омразата да те погълне. Някои хора много силно се повлияват от отношението на бившето гадже. Тогава те започват да изпитват омраза към него/нея и това не води до нищо хубаво. По-добре е да се съсредоточиш върху новото си гадже или върху приятелите, а не да се концентрираш върху нещо толкова деструктивно като омразата.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Zyra
преди 9 години

Преди да напишете тази статия съгласувахте ли се как стоят нещата с някой адвокат или полицай? Защото аз съм го правила. Разделих се с бившия ми, а той открадна телефона ми. Пращаше ми непрекъснато заплашителни смс-и както към мен, така и към новия ми приятел. Реших, че е време да отида до полицията. Подадох жалба за откраднат телефон, по която полицията още нищо не е направила за 4 месеца. Предоставих на полицията копие от документ за собственост, а полицайте са привикали бившия ми в районното, разпитали са го и са го пуснали....ами телефона?!?!?За ограничителна заповед има два варянта и според адвоката ми процедурата е следната:-психически тормоз: сам по себе си психическия тормоз, дори и с доказателства не е достатъчна причина за да издържи в съда и да получиш ограничителна заповед. -физически тормоз: можеш да получиш ограничителна заповед, ако си отишла в болница, извадила си си медицинско, че те е бил, което струва 30лв и с това медицинско завеждаш дело. Това трябва да стане до 1 месец или не можеш вече да се оплачеш.Такаче хич не ми рекламирайте полицайте и правосъдната ни система. Полицайте пред районното директно си ме попитаха защо не сме пратили някой да свърши мръсната работа. ( Както и всеки друг полицай, който подпитахме, за да знаем дали изобщо да разчитаме, че инспектора ще си свърши работата)..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия