Истини и митове за връзките

2015-03-18 11:38:00
Истини и митове за връзките
Снимка: thinkstockphotos.com

Колкото и да се променя светът с течение на времето, взаимоотношенията между хората винаги ще бъдат важни и ще интересуват и двата пола. И като за всяко нещо, и тук има истини и митове, нека видим кое какво е:

 

Колкото повече секс, толкова по-голямо разбирателство – сексът определено е важен за всяка двойка, но не е задължително да го правите всеки ден, за да бъдете щастливи заедно. Важното е количеството и качеството да ви удовлетворяват и двамата. Защото може да правите секс 5 пъти седмично и да не се си доставяте максимум удоволствие в леглото, а може да го правите 2 пъти и по време на секс да усещате как се сливате в едно.

 

 

Скандалите трябва да се избягват – няма как да обичаш някого, да прекарваш доста време с него и да не се карате поне от време на време. Разбира се, това не бива да се случва ежедневно, но е полезно да има динамика във връзката. Споровете обаче трябва да бъдат начин за разрешаване на дадени проблеми, а не просто нападателен разговор, целящ да нарани другия.

 

Да си приличате е плюс - не е нужно да сте си лика – прилика, но колкото повече общи интереси имате, колкото повече общи цели гоните, толкова по-лесно и приятно ще ви бъде да сте заедно.

 

Парите са от значение – в никакъв случай не трябва да им се обръща прекалено голямо внимание, особено ако връзката ви е отскоро и не живеете заедно. Финансовите затруднения няма да ви разделят, ако взаимоотношенията ви не се крепят единствено на това. Напротив! Именно такива проблеми ще ви направят по-сплотени и силни като двойка.

 

Жените предпочитат емоционалните разговори – това е така и е напълно нормално, като се има предвид природата на дамите. На мъжете им е доста по-трудно да изразяват своите чувства и емоции и затова избягват да го правят. Жените обаче обичат да говорят за себе си, за връзката, която имат, за мъжа, когото обичат и т.н. Колкото повече говорят, толкова по-добре се чувстват.

 

Щастливите двойки нямат негативни емоции – всеки изпитва негативни чувства и е нормално да ги изразява. В противен случай вреди както на себе си, така и на връзката, която има. Ако връзката ви е стабилна и се чувстваш добре с половинката си, може спокойно да изразиш гнева си, без да се притесняваш, че ще я обидиш или нараниш. Разбира се, трябва да си мериш приказките, но не бива да се страхуваш как ще реагира. Негативните емоции трябва да се споделят и да се говори за тях, защото потискането им може да създаде сериозни здравословни проблеми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия