Размерът на вагината има значение

2015-03-13 11:59:00
Размерът на вагината има значение
Снимка: thinkstockphotos.com

Мъжете са тези, които се притесняват за своя размер. Малцина са представителките на нежния пол, които са се замисляли дали размерът на вагината им пасва на техния партньор. Някои жени са по-тесни, други по-широки и това е нещо напълно нормално. Няма как вагините на всички жени да са еднакви. Оказва се, че прекалено тясното или широко влагалище оказва влияние върху сексуалния живот и той може да бъде от страхотен до болезнен и незадоволителен.

 

Какъв е нормалният размер?

 

В състояние на покой средно вагината е дълга 7-9 сантиметра и е с диаметър от 2.5 сантиметра. Във възбудено състояние е дълга 10-15 сантиметра и широка 3-6 сантиметра.

 

Тясното влагалище може да направи сексуалния контакт болезнен както за жената, така и за мъжа. Някои дами са толкова тесни, че изпитват дискомфорт, дори когато използват тампони. Ако вагината не е прекалено тясна, жената има по-голяма чувствителност и това ѝ създава допълнително удоволствие по време на секс и ѝ помага по-лесно да достигне до оргазъм.

 

 

Има няколко причини да чувстваш вагината си тясна. Напълно възможно е тя да има нормални размери, но ти да не си достатъчно възбудена и това да пречи на безболезненото проникване. Възможно е да имаш слабо еластична вагинална мускулатура, вагинизъм или други гинекологични проблеми.

 

Широкото влагалище създава неудобство и на жената, и на мъжа. И двамата не изпитват достатъчно удоволствие по време на секс, защото вагината е прекалено широка и не се създава достатъчно триене по време на акта.

 

Широката вагина е по-често срещана от прекалено тясната. Тя се среща основно при по-възрастни жени, които вече са раждали и имат хормонален дисбаланс. Ако ти не си от тях и си прекалено млада за този проблем, има няколко начина да се справиш с него. Препоръчително е редовно да правиш упражненията на Кегел, които ще ти помогнат да стегнеш вагиналните си мускули и да възстановиш тяхната еластичност. Има жени, които прибягват до по-крайни методи като инжектиране на колаген и вагинална пластика, но те са опасни и рискът не си струва.

 

Не се притеснявай, че колкото повече секс правиш, толкова по-широка ще стане вагината ти. Напротив! Редовните сексуални контакти подобряват еластичността на вагиналните мускули.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия