Как да запазиш тръпката във връзката си [част първа]

2015-02-26 11:02:00
Как да запазиш тръпката във връзката си [част първа]
Снимка: Dreamstime

Всеки тийнейджър иска да има щастлива и дълга връзка, изпълнена с много обич и страст. Проблемът е, че след известно време връзката става монотонна. Така пеперудите в стомаха си отиват, милите жестове стават все по-голяма рядкост. Дори сексът не е толкова вълнуващ, а отношенията навлизат в коловоз и партньорите свикват един с друг. Истината е, че можеш да поддържаш връзката си интересна и да запазиш тръпката, стига да знаеш как. Сега ще ти дадем няколко полезни съвета, които ще са ти от помощ.

 

Правете нещо ново заедно. Измислете си нещо ново и интересно за правене. Искате да се научите да карате ски, мислите за танци или просто фитнес? Това е чудесна идея, защото всяко нещо, което правите заедно, ще ви сближи. Важно е да си намерите хоби, ново и за двама ви. Така ще напредвате заедно и ще си помагате. Курс по език също е добра възможност да се сближите още повече, така ще научите нещо полезно и важно, докато се забавлявате.

 

Ходете на срещи. От колко време не сте излизали само двамата? Спомни си в началото на връзката колко често излизахте сами, къде ходехте и какво правехте? Сега все по-често излизате с тайфата, прекарвате време заедно, но не и само двамата. Сякаш постоянно има други хора около вас. Отделете си време и правете нещо двамата, постарайте се да прекарате поне един цял ден заедно. Излезте на бар, разходете се из града, така ще си спомните за моментът, в който се влюбихте.

 

Не възпирай любовта си. Няма място за его в любовта. Когато обичаш, трябва да преглътнеш егото си и да се отдадеш на партньора си. Това означава, че трябва да преглътнеш гордостта си и да показваш емоции. Казвай на партньора си, че го обичаш, показвай, че наистина си простил/а, когато има причина. Със сигурност показваш емоциите си, когато си ядосан/а, когато си разстроен/а или се чувстваш зле. Тогава недей да криеш и позитивните емоции, все пак любовта носи повече щастие, отколкото тъга.

 

Кажи „край“ на рутината. Да, във връзката се появява рутина, няма спор. Но само от теб зависи дали няма да я унищожиш, като внесеш разнообразие и свежест в отношенията ви. Направи изненада на партньора си. В последно време правите едно и също нещо всеки път? Време е за разнообразие. Измисли изненада, отидете на ресторант или просто поръчай пица и вземи бутилка вино. Важно е да внесеш малко различна емоция и настроението ви ще се подобри.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия