Защо хората не харесват Св. Валентин?

2015-02-14 16:07:00
Защо хората не харесват Св. Валентин?
Снимка: freedigitalphotos.net

Какво знаеш за празника на Св. Валентин? Празнуваш ли го? Има много хора, които обожават този ден и се стараят да го прекарат перфектно с любимия си човек. Но има и други хора, които ненавиждат този ден и изобщо не искат да го признаят като празник. Кои са най-честите причини, поради които хората не харесват Денят на Св. Валентин?

 

Нямат гадже. Много младежи се чувстват самотни и потиснати на този празник. Навсякъде виждаме сърчица, розови и червени панделки, промоции в магазините и любовни послания в социалните мрежи. Това може да е много забавно и приятно, ако имаш гадже. Но помисли си за хората, които отчаяно мечтаят да срещнат любовта. Те със сигурност не се радват да виждат хиляди щастливи двойки, които празнуват.

 

Празникът не е източноправославен. Истината е, че този празник е присъщ на западния свят. В България денят на Св. Валентин се отбелязва на 6 юли, но не се счита като празник на влюбените, а тогава се чества от Православната църква. В католическия календар, на 14 февруари се чества като ден на влюбените. В последните години стана много популярен и у нас, но истината е, че в този празник няма нищо българско, нито православно.

 

Комерсиален е. Абсолютен факт е, че празникът е много комерсиален. Това не се случва само у нас, а навсякъде, където е популярен. Лесно е да се забележи колко внимание му се отделя, как всяка витрина на магазините е украсена със сърчица и големи табели с намаления по случай празника. Освен това доста хора са склонни да вложат немалко пари в подарък за любимия човек, просто защото се очаква да подари нещо.

 

Лигавата романтика. Няма лошо човек да прояви малко творчество и емоция, за да зарадва гаджето си с готин жест. Проблемът е, че на този празник най-често се дава шанс на лигавата романтика. Шоколад, вино, свещи, червени рози и плюшени мечета са най-често купуваните стоки. Истината е, че има много хора, които не си падат по тези подаръци и не искат да прекарат Денят на влюбените по този начин.

 

Любовта трябва да се показва всеки ден, а не само на 14 февруари. Много хора смятат, че не е нужно да е специален ден, за да покажеш на партньора си, че го цениш и обичаш. Хубаво е по-често да правиш романтични жестове, да казваш „Обичам те!“ и да глезиш човека до себе си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
NawleK
преди 9 години

Хората не харесват този ден защото РАЛИЦА е написала тема по тази тема.

fls63
преди 9 години

Има решение на проблема.Щом не харесват св. валентин,да празнуват Трифон Зарезан.Хем си е наш празник,хем има повод да си пийнат хубаво нашенско вино.Готово,всичко е решено : )

HELLO SWEET :* :D
преди 9 години

Защото е католически празник и нашите лидери *** са го купили, а той всъщност е пропаганда. По-добре на 14.02 без гадже от колкото на 08.03 без майка!!!!!!!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия