Цветовете, които НЕ бива да носиш на първа среща

2015-02-12 14:27:00
Цветовете, които НЕ бива да носиш на първа среща
Снимка: thinkstockphotos.com

И мъжете, и жените се вълнуват преди първа среща. Разбира се, представителките на нежния пол са тези, които отделят повече внимание за външния си вид. На тях им трябват поне няколко часа, за да си изберат с какво ще се облекат, как ще се гримират, каква прическа ще имат и т.н.

 

Наскоро направено проучване показа, че цветът на дрехите на първа среща е от съществено значение. Червеното най-лесно омайва представителите на силния пол, докато жените смятат, че сивото седи изключително секси на мъжете. На първа среща и двата пола трябва да избягват жълтото, а мъжете не бива да се обличат в розово, дори да имат доста дрехи в гардероба си в такъв цвят.

 

 

Изборът на дрехи за първа среща се отразява на привлекателността, затова е важно кои цветове привличат представителите на срещуположния пол и кои ги отблъскват. Затова учените направили изследване, в което взели участие над 2000 мъже и жени. Първоначално те били попитани дали все още си спомнят дрехите, с които е бил облечен партньорът или партньорката им на първата им среща. Цели 92% си спомняли!

 

След това те били попитани кой цвят им е направил най-силно впечатление на първата среща и какво е носела настоящата им половинка тогава. 69% от анкетираните мъже и 64% от жените споделили, че цветът на дрехите оказал влияние върху избора им. Участниците в анкетата били попитани още дали, ако настоящият им партньор е бил облечен с цвят дрехи, който те не харесват, това би ги отблъснало. 38% от жените и 27% от мъжете отговорили положително.

 

Представителите на силния пол споделили, че смятат за отблъскващи цветове на първа среща кафявото и жълтото, а жените – розовото и жълтото.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия