Кои са най-опасните грешки, които допускаш във връзката си

2015-02-09 20:30:00
Кои са най-опасните грешки, които допускаш във връзката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Лъжеш ли често половинката си? Има ли неща, които премълчаваш, които не казваш? Говорите ли си, разбирате ли се? Във всяка връзка има трудни периоди, както и безоблачни моменти. Проблемът е, че някои тийнейджъри сами съсипват връзките си. Кои са най-опасните грешки, които допускаш във връзките си?

 

Лъжеш. Една от най-големите грешки, които тийновете правят. Когато отначало връзката се основава на лъжи, не мисли, че ще изградиш силни и здрави отношения. Отначало всеки иска да се представи в най-добрата светлина. Тогава се показваш като по-различен човек. Постепенно гаджето ти те опознава и с времето сякаш разбира, че доста неща, които си казал/а, се разминават с истината. Лъжите никога не са безобидни и невинни. По-добре е да си честен/на.

 

Не комуникирате. Комуникацията е много важна за здравата връзка. Когато не можеш да разговаряш спокойно с гаджето си, значи нещо не е наред. Имате проблем? Обсъдете го спокойно и намерете решението. Когато си говорите всичко ще бъде по-лесно. Така ще можете да разбирате от какво има нужда другия и връзката ви ще бъде много по-пълноценна.

 

Не комуникирате на физическо ниво. Много от проблемите на двойките се оказват в спалнята. Ако на човек не му достига нежността, докосването и близостта в една връзка, тогава тя просто ще се разпадне. Не винаги става дума за секс. Понякога дори физическата близост да е недостатъчна, а сексът да върви, връзката сякаш страда. Помисли си дали даваш на партньора си всичко, от което има нужда? Разбира се, ако сексът не върви или не достига, връзката ти е разклатена.

 

Подценяваш емоционалните нужди. Гаджето ти се обажда, защото е разстроено и иска да сподели какво се е случило. Ти пък бързаш и нямаш време. Вероятно ако това се случва често, има някакъв проблем. Помисли си хубаво дали не подценяваш емоционалните нужди на партньора си. Давай си повече време за разговори, гушкане, споделяне и просто време заедно.

 

Изневяра. Сигурно това е най-голямата грешка, която можеш да направиш. Случвало ли ти се е да изневериш? Ако имаш проблем с гаджето си, говори, сподели и се опитайте да намерите решение заедно. Ако нещо не ти достига във връзката, помисли как можеш да оправиш проблема. Ако вече не обичаш гаджето си, напусни го, а не го наранявай с изневери. Изневярата никога не е решение.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия