Как да приготвиш романтична вечеря за Св. Валентин

2015-02-03 13:02:00
Как да приготвиш романтична вечеря за Св. Валентин
Снимка: freedigitalphotos.net

Съвсем скоро ще посрещнем Денят на Св. Валентин. В последните години този празник стана много популярен и у нас. Все повече млади хора признават, че отбелязват празника и им харесва да има ден, посветен на любовта. Един от най-популярните подаръци, които момичетата искат да направят на гаджетата си, това е романтичната вечеря. Много пъти сме чували „романтична вечеря“, но в какво точно се изразява тя? Какво трябва да знаеш и как да подготвиш романтичната вечеря?

 

В природата на жената е да съблазнява. Всяка жена притежава тази енергия, просто много момичета се срамуват или се притесняват да бъдат провокативни. Истината е, че не бива да се поддаваш на клишираните представи на рекламите, телевизията и списанията. Бъди себе си и прецени какво точно ще се хареса на теб и приятеля ти.

 

 

Романтичното във вечерята не е самата храна. Не си мисли, че трябва да си виртуоз в кухнята, за да съблазниш гаджето си или за да го зарадваш. Менюто за романтичната вечеря трябва да бъде леко. Тежката храна ще ви докара само сънливост и чувство за тежест в стомаха. По-добре избери хапки, салата и основно, съставено само от зеленчуци или крехко месо. Забрави за мазните риби и свинското, сготви пилешко или крехка риба. Имай предвид, че не е нужно да прекарваш цял ден в кухнята, за да го зарадваш. Ако не ти се отдава готвенето, просто поръчай пица или купи торта.

 

Напитките също не бива да са прекалено много и силни. Алкохолът може да ви се отрази зле или най-малкото да ви се доспи. По-добре е да избереш нещо разхлаждащо и отпускащо. Направи кана коктейл с малко алкохол или просто сипи по чаша вино.

 

Важното е обстановката. Свещите никога не са клише. Те са наистина романтични и придават тайнственост. Загаси лампите и остави светлината само от свещите на масата и няколко други, разпръснати в стаята. Напрежението нараства, заради сенките и полутоновете на отраженията. Избери ароматни свещи – пачули, иланг-иланг, канела, жасмин, джинджифил.

 

Музика. Избери спокойна и тиха музика, направи специална селекция на любими песни. Най-добре е да са балади или просто ваши любими парчета, които носят спокойствие. Ако нямаш време, просто пусни радио, но избери подходяща радио програма. Музиката трябва да е фон, а не да се натрапва.

 

Външният вид и клишетата. Излез малко от клишето и си помисли какво харесва гаджето ти. Не е нужно да се облечеш като медицинска сестра или полицайка, за да го впечатлиш. Просто облечи нещо секси, което знаеш, че му харесва. Сложи си любимия парфюм и сложи високи токове. Купи си ново бельо, което да му покажеш чак накрая.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия