Как да избегнем влюбването в неподходящ човек [част втора]

2015-01-05 10:40:00
Как да избегнем влюбването в неподходящ човек [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Има хора, които сякаш винаги се влюбват в неподходящ човек. Те си подбират партньорите, но все попадат на неподходящи. Разбира се, любовта не пита, но всеки човек може да се постарае поне малко да внимава с кого се занимава. Така ще си спестите много мъка и разочарования на любовния фронт. Как да избегнем влюбването в неподходящ човек?

 

Лошата страна. Всеки един от нас има лоша страна. И това е нещо съвсем нормално, няма как да сме идеални. Помислете си какво правите, когато искате да се харесате на някого – опитвате се да се представите в най-добрата си светлина. Освен това си мислите постоянно за човека, когото харесвате и виждате само качествата му. Сега трябва да помислите за негативите му. С какво той/тя ви дразни, наранява, какво не понасяте. Фокусирайте се върху отрицателното, а не върху положителното и така ще бъде по-лесно за вас да избегнете влюбването.

 

Избягвайте физически контакт. Когато харесвате някого, се опитвате да сте по-близки с него, да се докосвате. Ако не искате да се влюбите, избягвайте именно докосването. Старайте се да не сте близо един до друг и не се докосвайте, дори да ви се иска. Важно е да избягвате всякакви целувки, както и да не се стига до сексуални контакти. Именно тези интимни моменти могат да ви накарат да се влюбите до уши.

 

Фокусирайте се върху някой друг. Чували ли сте, че стара любов, се забравя с нова? До някъде това е вярно. Но не е добра идея да стигате до там, че да се влюбвате в неподходящ човек. Когато усетите, че харесвате такъв, просто се насочете към друг. Отидете на среща, излизайте с повече хора, ако трябва ходете на много първи срещи, направете си профил в сайт за запознанства или се запишете на курс по нещо, където да срещнете нови хора.

 

Осъзнайте разликите. Определено има много причини, поради които този човек не е подходящ за вас. Кои са те? Помислете си хубаво защо не е добре да се влюбвате и да се занимавате с него. Осъзнайте добре разликите. Вероятно няма да има смисъл да имате връзка с човек, който тотално не споделя възгледите ви за живота, забавлява се по различен начин или нямате сходства в характерите.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия