Как да избегнем влюбването в неподходящ човек [част първа]

2015-01-01 13:07:00
Как да избегнем влюбването в неподходящ човек [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Има хора, които сякаш винаги се влюбват в неподходящ човек. Те си подбират партньорите, но все попадат на неподходящи. Разбира се, любовта не пита, но всеки човек може да се постарае поне малко да внимава с кого се занимава. Така ще си спестите много мъка и разочарования на любовния фронт. Как да избегнем влюбването в неподходящ човек?

 

Наистина ли не е добра идея? Важно е сами да си отговорите на този въпрос. Помислете си дали наистина този човек е подходящ, или не е за вас. Важно е да дадете искрена оценка и да си помислите хубаво. Ако той не е подходящ, по-добре си признайте, че е така, отколкото да се самозалъгвате.

 

Приемане. Навярно няма как да спрете да обичате някого, но е много по-лесно да предотвратите това влюбване още в началото. Затова трябва да приемете, че този човек не е подходящ за вас. Ако се залъгвате и допуснете да се влюбите, се обричате на страдание. Затова по-добре приемете, че този човек просто не е за вас и че скоро нова любов ще ви споходи.

 

Спрете да опропастявате бъдещето си. Вече сте решили да продължите напред, нали? Затова престанете да мислите за този човек, не се отдавайте толкова на емоцията и не си позволявайте да се разколебаете. Помнете, че винаги можете да срещнете голямата любов, която заслужавате и няма смисъл да се занимавате с неподходящи. Затова бъдете твърди и не се замисляйте дали не е добре да пробвате, дори той/тя да не е за вас.

 

Отдалечете се. Чували ли сте, че очи, които не се виждат, се забравят? Това е факт, но не и ако сте влюбени. Когато обичате някого, няма как да го разлюбите, само защото не се виждате често. Но ако е просто харесване или увлечение, много лесно можете да забравите за новата си тръпка. Просто контролирайте ума си, не мислете много за него/нея и се старайте да го избягвате.

 

Не бъдете столкър. Разбира се, че повечето хора споделят много информация в социалните мрежи. Затова е изключително лесно да разберете какво той/тя харесва, къде ходи и с какво се занимава. Недейте, не се превръщайте в столкър, защото така само се вманиачавате още повече. Престанете да се обсебвате, така няма да си помогнете.

 

Не бъдете прекалено учтиви. Когато той/тя ви помоли за нещо, не бъдете много отзивчиви. Дръжте се на дистанция и не излизайте често с този човек. Поддържайте контакт в рамките на добрия тон, но не и повече. Ако ви покани да излезете, откажете. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия