Какво да правим ако бившето гадже има нова тръпка

2014-12-11 15:25:00
Какво да правим ако бившето гадже има нова тръпка
Снимка: freedigitalphotos.net

Разделите са нещо съвсем нормално и очаквано, особено в пубертета. Това е периодът, в който обичаме силно, силно мразим и всяка любовна история има моменти на огромна обич и на голямо нещастие. Но след раздялата с гаджето виждате, че бившия/бившата вече има нова тръпка. Как да преживеете този факт по-лесно?

 

Изразете чувствата си. Това не означава да викате и да крещите, нито да се обадите на бившето гадже и да му обясните, че е ужасен човек, който мразите от дъното да душата си. Няма смисъл от това, така ще се почувствате единствено по-зле. Опитайте се да споделите с близък човек. Разкажете на най-добрия си приятел/приятелка, обадете се на близък роднина или просто споделете във форум. Ако трябва плачете, отидете на тренировка и дайте всичко от себе си, но не задържайте тези чувства, защото ще ви съсипят.

 

 

Опитайте се да осъзнаете, че бившето гадже е продължило напред, преди вие да сте готови за това. Не си мислете, че всички хора имат еднаква емоционалност. Истината е, че някои успяват да се възстановят много по-лесно дори след тежка раздяла. В това няма нищо лошо и не означава, че бившия ви партньор никога не ви е обичал. Напротив, опитайте се да се зарадвате, че той/тя е щастлив/а отново.

 

 

Не е състезание. За съжаление, много хора си мислят, че възстановяването след една раздяла е състезание с бившия/бившата. Така у някои хора се поражда желанието „да дразнят“ бившето гадже най-вече чрез социалните мрежи. Качване на снимки от купони, отбелязвания от всякакви готини места и предизвикателни статуси. Истината е, че няма никакъв смисъл в това. По-добре се постарайте да се разнообразявате, за да се почувствате по-добре, а не за да дразните някого.

 

Не се сравнявайте с новото гадже. Това е черта много присъща на жените, които се чувстват изоставени, заради някоя друга, определяна винаги като „по-грозна, по-глупава“. Няма смисъл да се състезавате с нея. Разделили сте се вече и е време всеки да поеме по пътя си. Не се знае дали утре и вие няма да срещнете нова прекрасна любов, която да ви накара съвсем да забравите за всички бивши.

 

Спрете да следите профилите му/ѝ в социалните мрежи. Вероятно сте разбрали, че той/тя има нова тръпка чрез социалните мрежи. Най-добре е да спрете да следите профилите на бившето гадже, защото ще се вманиачите, а това няма да ви донесе нищо добро. Опитайте се да не наблюдавате бившия/бившата по този начин, ако ви е трудно, просто го/я изтрийте.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия