5 начина да си хванеш ново гадже

2014-11-24 13:15:00
5 начина да си хванеш ново гадже
Снимка: Dreamstime

Да си хванеш ново гадже не е толкова трудно, колкото си мислиш. Разбира се, това трудно ще стане, ако прекарваш голяма част от свободното си време у дома и не се запознаваш с нови хора. В днешно време хората водят доста забързан начин на живот и затова голяма част от запознанствата стават online – във Facebook, Tinder, във форумите и т.н. Ето ти няколко идеи къде и как да намериш своята половинка или поне временната такава:

 

Направи си online среща – ако нямаш достатъчно свободно време и предпочиташ първо да опознаеш човека online, а след това да се видите очи в очи, може да потърсиш някой готин младеж/симпатична девойка в интернет. Разгледай приятелите на своите приятели във Facebook или влез в сайт за запознанства. По този начин ще може да опознаваш няколко човека едновременно, преди да решиш с кого да се видиш на живо, а и няма да ти се налага да прекараш няколко часа в компанията на човек, който първоначално ти се е сторил готин, но след няколко разменени реплики разбираш, че изобщо не е твой тип и не ти е приятно да си общувате. Ако разбереш това, докато си говорите online, веднага може да прекъснеш разговора и да спреш да му отговаряш или да му кажеш, че просто не си допадате, но ако имате среща, това ще стане по-трудно и поне от уважение ще трябва да прекараш известно време в компанията му.

 

 

Намери си хоби – сигурно има неща, които харесваш и правиш в свободното си време, но със сигурност може да си намериш ново хоби и съответно да се запознаеш с нови хора. Запиши се на езиков курс, ако обичаш езиците или на курс по рисуване, ако ти се отдава. Стани част от нещо, което ти допада. Там ще срещнеш много нови хора с твоите интереси и като нищо ще намериш и бъдещето си гадже. Хората най-лесно се сприятеляват и сближават, когато имат общи интереси и съответно теми на разговор.

 

Стани доброволец – идеята е същата като горната – ще срещнеш много нови хора, които имат твоите интереси и възгледи. Не е нужно да правиш нещо за пари или като си плащаш за това. Може да бъдеш доброволец напълно безплатно и да бъдеш полезен на околните. Ако обичаш животни, отиди в местния приют и отдели няколко часа на четириногите, които си нямат дом и семейство. Ако обичаш деца, отиди и зарадвай сираците, които определено имат нужда от внимание. А защо да не направиш и нещо за природата?

 

Огледай се за ново гадже в училище – доста тийнейджъри намират гаджето си в училище – то може да е в същия клас или в съседния. Това обаче е нож с две остриета – готино е, защото ще се виждате всеки ден, ще имате много общи теми на разговор и приятели, но е кофти, ако се разделите, защото ще продължите да се виждате всеки, а ако ти все още го обичаш, ще ти е доста трудно, но не и невъзможно. Така че не бива да се отказваш от връзка в училище, само защото тя може да приключи и да трябва да виждаш този човек. В началото със сигурност няма да ти е приятно, особено когато го виждаш в компанията на представителите на противоположния пол, но с времето ще ти мине, а в един момент дори няма да ти пука – това ще стане, когато си хванеш ново гадже и вниманието ти е насочено към него.

 

Отиди на „бърза среща“ - от известно време такъв тип срещи се организират и у нас. Обикновено групите не са много големи – от 18 до 24 човека, които са разпределени приблизително по равно. Участниците в тези срещи се разпределят по двойки и всяка среща е с продължителност 5-6 минутки. Краят на срещата се оповестява със специален сигнал, след което дамите остават на място, а мъжете отиват на следващата маса. По време на срещите участниците отбелязват на специално картонче с кого биха искали да се видят отново, а накрая предават попълненото картонче обратно на организаторите. Те обработват резултатите и до 48 часа разменят координатите само на тези, при които има взаимен интерес. Идеята на тези срещи е като на апликацията Tinder.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия